Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 39
Kanser Tedavisinde İnternet Üzerinden Erişilebilen Şüpheli Tedavi Önerilerinin Hastalar Tarafından Bilinirliği: İü Onkoloji Enstitüsü Örneği
2016
Dergi:  
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgiye hızlı ve etki bir biçimde ulaşmanın akla ilk gelen yolu internettir. Söz konusu sağlık olduğunda binlerce web sitesini, kişisel bloğu ve paylaşımı basit bir arama ile kullanıcılara sunmaktadır. Ancak dijital çağın temel sorunu olan “hızlı elde edilen bilginin hızlı ve etkin bir biçimde kullanılamaması”, bilginin yanlış, yanıltıcı unsurlarla donatılmış olması” sağlık alanında edinilen her bilgi ile daha derinleşmektedir. Bu çalışmanın temel amacı kanser hastalığına sahip olan bireylerin internette tedavi yöntemi olarak sunulan şüpheli bilgileri bilme durumlarını ortaya koymaktır. Araştırmanın evreni İstanbul’daki kanser hastaları olarak belirlenmiş olup örneklem İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde tedavi görmekte olan 49 hasta oluşturmaktadır. Araştırmada alan uzmanlarının desteği alınarak soru formu oluşturulmuş ve örneklem grubuna uygulanmıştır. Sonuç olarak; sunulan yöntemlerin ağırlıklı olarak hastane ortamında edinilmiş olduğu ancak internetinde %30’lara varan değerlerle bu şüpheli yöntemlere erişmekte başvurulan bir kaynak olduğu anlaşılmıştır. Anahtar Kelimeler: Kanser Hastalığı, İnternet, Aşırı Bilgi Artışı, Bilgi, Sağlıkla İlgili Bilgiler

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi
Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi