Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 65
 İndirme 25
Türkiye’de Yeni Sağcı Ekonomiye Geçiş Uygulamaları ve Turgut Özal
2017
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

II. Dünya Savaşı sonrası dönemde dünyada egemen olan ideolojinin "refah devleti" anlayışı olduğu görülmekteydi. Dünya ile paralel bir şekilde Türkiye'de de özellikle 1960 sonrası dönemde refah devleti uygulamaları dikkati çekmektedir. Belirli bir süre başarı ile sürdürülen bu modelin ekonomik, siyasal ve toplumsal yapıda meydana gelen bazı krizleri çözme konusunda yeterli olamadığı yönünde görüşler ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda, başta İngiltere ve Amerika Birleşik devletleri olmak üzere bazı radikal değişikliklerin yapılması düşünülmüş, yaşanan sorunların çözümü noktasında "yeni sağ" olarak adlandırılacak olan bir anlayış bu amaçla gündeme getirilmiştir. Türkiye'de yeni sağcı ideolojinin Batı ile hemen hemen eş zamanlı olarak ortaya çıktığını söylemek mümkün görünmektedir. Batı'da ortaya çıkışı 1979 yılında Thatcher'ın iktidara gelişi olarak kabul edildiği için, bu ideolojinin ilk işaretlerinin Türkiye’de 24 Ocak 1980 tarihinde alınan radikal ekonomik kararlarla birlikte ortaya çıktığı düşünüldüğünde, bunun doğru bir değerlendirme olduğunu söylemek mümkündür. Bu kararların mimarı olan kişi ise Turgut Özal idi. 1983 yılından itibaren başbakanlık görevini üstlenecek olan Özal Türkiye'de yeni sağcı ekonomi politikalarına sağlam bir inanç duyan ve bunun için pek çok uygulamaya imza atan bir kişi olacaktı. Çalışmamızda Özal'ın uyguladığı bu politikaların bir analizi yapılacak ve bir takım eleştiriler getirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi