Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 102
 İndirme 41
Avlonyali İsmail Kemal Bey’in Siyasi Faaliyetleri (1870-1908)
2009
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Farklı milletlerden oluşan Jön Türklerin ortak ideolojisi Osmanlıcılık idi. Osmanlı siyasetçisi Avlonyalı İsmail Kemal mühim Jön Türklerden birisidir. 1847-1919 yılları arasında yaşayan İsmail Kemal, II.Abdülhamid ve Meşrutiyet devirlerinin ünlü devlet adamıdır. 1865 yılında Paris Sefareti ataşeliğiyle Avrupa ile tanışan İsmail Bey daha sonra Rusçuk mutasarrıfı olmuştur. Son olarak Trablusgarp valiliğine atanan İsmail Bey, İngiltere’nin yakın dostu olarak bilinmektedir. 1900 yılında İsmail Bey gizemli bir şekilde üç çocuğuyla birlikte Avrupa’ya kaçtı. Onun firarı padişahın kayınbiraderi Mahmud Paşa’nın firarı kadar önemli idi. 1902 Şubatı’nda Jön Türkler Paris’te Sultan’ı devirmek için toplandıklarında birçok Arnavut da onlara katıldı. Bunlardan biri olan İsmail Bey ise 10 yıl sonra Arnavutluğun bağımsızlığını ilan edecekti. İsmail Bey özerk Arnavutluğa ulaştıracağı için imparatorluk içinde Âdem-i Merkeziyetçiliği destekledi. Abdülhamid rejimine son vermek ile Arnavut ulusçuluğu yapmak arasında İsmail Bey’in politikası gidip geliyordu. O, yaşamını siyasi faaliyetlerle geçirdi ve Atina, Roma, Paris, Cenevre, Budapeşte, Viyana, Londra ve Brüksel şehirlerinde dolaşarak diplomatlarla görüşmeler yaptı. Daha sonra Sultan tarafında gıyaben idama mahkûm edilip bütün mal varlığına el konuldu. Bu makalede İsmail Kemal’in 1908 yılından önceki siyasi faaliyetleri incelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Political Activities Of Ismail Kemal Bej Vlora (1870-1908)
2009
Yazar:  
Özet:

Young Turks were from different nationalities but sharing a common ideology of Ottomanism. The Ottoman politician Ismail Kemal Vlora is one of the most prominent Young Turks. Living in 1847-1919, Ismail Kemal is one of the famous statesman of Sultan Abdulhamid II and Costitution Periods. Ismail Kemal who first met with Europe in 1865, because of his job at Office of Paris, later was (Mutasarrif) vice-governor of Ruscuk. He is well known as pro-British and for his friendliness to Great Britain who was recently appointed vice-governor of Tripoli. In 1900, he mysteriously escaped to Europe with his three sons. The escape of Ismail Kemal is hardly less important than that of Mahmud Pasha, the Sultan’s brother-in-law. In February 1902 when the Young Turks met in Paris to plan the overthrow of the Sultan, many Albanians participated, including Ismail Kemal; the Turkish diplomat who ten years later proclaimed Albania’s independence. He supported a Decentralized Government which would make possible an autonomous Albania in Ottoman Empire. His political activity oscillated between the overthrow of the regime of Sultan Abdulhamid II and the national Albanian movement which was gradually gaining ground. He devoted his life to the political activities. He travelled to Brussels, Rome, Paris, London, Budapest, Bucharest and Vienna meeting senior diplomats and political figures, working hard to pave the way for the Great Powers to accept initially the political ideas of him. The Sultan tried to sentenced him to death by default and finally confiscated his properties. In this study, I will try to explain Ismail Kemal’s political activities before 1908. 

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.880
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini