Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 69
 İndirme 27
Yeni İlköğretim Programı ile İlgili Öğretmen Görüşleri
2009
Dergi:  
Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this research, teachers’ points of views on the new primary curriculum were determined. A total number of 233 teachers from the European side of İstanbul - 4 of whom are working in State Schools and 6 in Private - have made up the sampling. The results obtained from the teachers’ opinions are stated below: a) The modifications subject to new primary curriculum are on the whole, regarded as positive. b) The new curriculum are perceived to contribute students’ cognitive, socio-emotional, and literacy progress. c) The formation and conception of “measurement and evaluation” of the new program is also valued positively. d) The majority of the teachers see themselves satisfactory on putting the new program into practice. e) It is a dominant conception that the number and quality of the in service trainings are not quite adequate. f) The Internet and interaction with other colleagues are benefited for teachers’ self development. g) The major problem of practicing the new program is thought to be timing and congested classrooms. Key words: Constructivism, education curriculum, elementary education curriculum

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eğitim Bilimleri Dergisi
Eğitim Bilimleri Dergisi