Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 97
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
Makedonya’nın Bağımsızlığı Sonrası Türkiye ile İlişkileri
2013
Dergi:  
Balkan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bağımsızlığını ilan ederek Yugosyalya Ferderasyonu’ndan ayrıldıktan sonra iç ve dış sorunlarından dolayı süreçten, hem siyasi hem de ekonomik açıdan zayıf ve istikrarsız olarak çıkan Makedonya, dünya ülkelerinden kendisine siyasi ve ekonomik alanlarda yardım edecek dost ülkeler bulma arayışına girdi. Bu kapsamda Türkiye, erken bağımsızlık yıllarında Makedonya’yaçok destek veren ülkelernden biri olmuş, onu ileriki süreçlerde de desteklemeye devam etmiştir. Makalede genel olarak Makedonya’nın bağımsızlıktan sonra Türkiye ile ilişkilerini açıklamaya çalışacağız. Bu bağlamda iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler, bu ilişkilerin gelişimi, Türkiye’nin Makedonya’nın bağımsızlık sonrası olaylardaki tutumu ele alınacak ve Makedonya’ya yönelik Türk dış politikasının genel hatları incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Balkan Araştırmaları Dergisi
Balkan Araştırmaları Dergisi