Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 42
 Görüntüleme 106
 İndirme 43
Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin Derslerde Kullandıkları Öğretim Yöntem ve Tekniklerine İlişkin Görüşleri
2016
Dergi:  
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı; Anadolu lisesi öğretmenlerinin derslerde kullandıkları öğretim yöntem ve tekniklerine ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırmaya farklı illerden 17 öğretmen katılmıştır. Araştırmada olgubilim deseni uygulanmış, veriler yarı yapılandırılmış görüşme tekniğinden yararlanılarak elde edilmiştir. Nitel araştırma veri analiz yöntemlerine göre veriler değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda; öğretmenlerinçok anlatım yöntemini tercih ettikleri fakat bu yöntemi tek başına yeterli bulmadıkları, diğer tekniklerle destekledikleri belirlenmiştir. Ayrıca az olmakla birlikte gösterip yaptırma, soru cevap, gösteri, dramatizasyon, tartışma, beyin fırtınası ve eğitsel oyunların kullanıldığı saptanmıştır. Öğretmenlerin bu yöntem ve teknikleri zamandan tasarruf sağladığı, katılımı ve motivasyonu artırdığı, etkili, kalıcı ve dikkat çekici olduğu, öğrenmeyi kolaylaştırdığı, eğlenceli ve öğrenci merkezli olduğu için kullanmayı tercih ettikleri belirlenmiştir. Öğrenciyi pasif kılan ve sıkan düz anlatım yönteminin tercih edilmediği saptanmıştır. Ayrıca sınıfların kalabalık olmasını, bazı alanların yapısına uygun olmayışını ve zaman alıcı olmasını gerekçe göstererek öğretmenlerin altı şapkalı düşünme, akvaryum, çember, balık kılçığı, istasyon, rol oynama, dedikodu ve rulman tekniklerini kullanmadıkları saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences
The Journal of International Lingual Social and Educational Sciences