Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 222
 İndirme 67
60-72 Aylık Çocukların Sosyal Problem Çözme Becerileri ile İlkokula Hazır Bulunuşluk Düzeyleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, okul öncesi eğitim kurumuna devam eden 60-72 aylık çocukların sosyal problem çözme becerileri ile ilkokula hazır bulunuşluk düzeyleri arasındaki ilişkinin ve ilkokula hazır bulunuşluk ile sosyal problem çözme becerilerinin bazı değişkenlere (cinsiyet, anne-baba öğrenim durumu, sosyo-ekonomik düzey, kardeş sayısı, okul öncesi eğitime devam süresi) göre incelenmesidir. İlişkisel tarama modelinde tasarlanan araştırmanın örneklemini, İstanbul ili ilçelerindeki MEB’e bağlı bağımsız anaokulları ve ilkokula bağlı anasınıflarında okul öncesi eğitime devam etmekte olan 60-72 aylık 104 kız, 100 erkek toplam 204 çocuk oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında, “Kişisel Bilgi Formu”, Yılmaz (2016) tarafından geliştirilmiş olan “Sosyal Problem Çözme Becerileri Ölçeği” ve Polat Unutkan (2003) tarafından geliştirilmiş olan “Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği” veri toplama aracı kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, çocukların sosyal problem çözme becerileri ile ilkokula hazır bulunuşluk düzeyleri arasında pozitif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Karşılaştırma analizlerinde çeşitli değişkenler açısından gruplar arasında anlamlı farklılıklar bulunmuş ve bulgular amaçlar bağlamında yorumlanarak çeşitli önerilerde bulunulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

60-72 Aylik Cocuklarin Sosyal Problem Cozme Becerileri Ile İlkokula Hazir Bulunusluk Duzeyleri Arasindaki İliskinin İncelenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to study the relationship between the social problem-solving skills of children aged 60-72 months and the level of preparation for primary school and the social problem-solving skills of preparation for primary school based on certain variables (gender, parent-educational status, socio-economic level, brothers and sisters, the continuation of pre-school education). The sample of the research designed in the relational scan model is made up of 104 girls, 60-72 months, 100 men, and a total of 204 children, who are continuing pre-school education in the MEB-related independent primary schools and primary school-related maternities in the provinces of Istanbul. In the framework of the research, the "Personal Information Form", developed by Yılmaz (2016) and developed by Polat Unutkan (2003) used the data collection tool "Marmara Prepared for Primary Education Scale". The study found a positive relationship between children’s social problem-solving skills and early school preparation levels. Comparative analysis found significant differences between groups in terms of various variables and the findings were interpreted in the context of the objectives in various recommendations.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.018
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi