Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7.981
 İndirme 152
 Sesli Dinleme 3
Osmanlı Devleti’nde Son Dönem Siyasal Hareketler, Partileşme ve İdeolojik Arka Plan
2019
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de, siyasal partilerin kökeni oluşturan, ilk siyasal partiler olarak kabul edilen oluşumlar; yani siyasal nitelikli dernekler, cemiyetler ya da komiteler, Tanzimat’ın ilanından sonra kurulmuştur. I. ve özellikle de II. Meşrutiyet’in ilanından sonra sosyal dağılma ve çözülmeyle birlikte hızlı bir cemiyetleşme süreci başlamış ve bugünkü parlamenter düzenlerdeki karşılığıyla, günümüzde anladığımız anlamda ilk siyasal partiler, ilk seçimlerin yapıldığı I. Meşrutiyet’ten sonra hayatımıza girmiştir. O günden günümüze, siyasal partiler, parti içi tartışmaları, bölünmeleri, lider çatışmalarının, siyasal ideolojik tartışmaları bünyesinde barındırmaktadır. Türkiye’de siyasal partilerin doğuşunu, Osmanlıdan devralınan siyasal geleneğinin oluşum süreçlerinde aramak gerekmektedir. Bu noktadan hareketle çalışmada, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken birçok geleneği miras aldığı ve öncülü olan Osmanlı Devleti’nin son döneminde ortaya çıkan siyasal gelişmeler incelenmiştir. Bu amaçla,  Osmanlı Devleti’nin son döneminde gelişen siyasal nitelikli hareketler, oluşumlar, partileşme süreci ile ideolojilerin gelişim çizgisi ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Last Period In The Ottoman State Political Movements, Partialization and Ideological Background
2019
Yazar:  
Özet:

In Turkey, the formations that form the origins of political parties, which are considered as the first political parties, i.e. political qualified associations, communities or committees, have been established after the announcement of Tanzimat. I, and especially II. After the proclamation of Legacy, a rapid process of socialization began with social disintegration and dissolution, and, in response to today’s parliamentary orders, the first political parties in the sense we understand today, entered our lives after the first elections were held. From that day to the present day, political parties have been hosted in the midst of party debate, divisions, leadership conflicts, political ideological discussions. The birth of political parties in Turkey must be sought in the formation processes of the political tradition taken over from the Ottoman. From this point of view, in this study, the political developments that emerged in the last period of the Ottoman Empire, which inherited many traditions while the Republic of Turkey was founded and was its predecessor, were examined. For this purpose, the political movements, formations, the process of partying and the development line of ideologies that developed in the last period of the Ottoman State were discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.035
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini