Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 69
 İndirme 19
İbn Teymi̇yye'ni̇n İbn Arabî Elesti̇ri̇si̇
2019
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslâm düşünce tarihinde fikirleri, düşünceleri, yaşam tarzı ve duruşuyla Müslüman halklar üzerinde büyük tesir eden âlimlerden biri Selefî düşünüşün VIII. asırdaki temsilcisi İbn Teymiyye’dir. İbn Teymiyye, Selefî düşünüşün tabiî bir sonucu olarak tarihsel süreçte oluşan birbirlerinden oldukça farklı İslâm anlayışlarını Kitap ve Sünnet’in ışığında yeniden değerlendirmeye tâbi tutmuş, bu yolla öze dönüşü hedeflemiştir. Aynı saikle Hıristiyanlığı eleştiriye tabi tutan İbn Teymiyye, İslâm mezheplerinden Şia’ya reddiyeler yazmış, felsefeci ve kelâmcılara da eleştiriler yöneltmiştir. Ancak onun en sert eleştiriye tâbi tuttuğu kesim sûfiler olmuştur. Nitekim kendinden yaklaşık bir asır önce yaşamış olan ve sufî düşüncenin zirvesi kabul edilen Muhyiddîn İbn Arabî de onun sert eleştirilerinden nasibini almıştır. İbn Teymiyye, başta vahdet-i vücûd olmak üzere onun hemen bütün görüşlerini şiddetli bir eleştiriye tâbi tutmuştur. Bu makalede önce iki zirve âlim İbn Teymiyye ve İbn Arabî’nin kısa hayat öyküsünden söz edilecek, daha sonra başta vahdet-i vücûd olmak üzere İbn Arabî’nin görüşleri kısaca aktarılacak ve ardından İbn Teymiyye’nin bu düşüncelere yönelttiği eleştiriler ele alınıp incelenecek, en sonunda da nasslar ve İslâm âlimlerinin görüşleri doğrultusunda bu iki büyük düşünürden hangisinin görüşlerinde isabet ettiği belirlenmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

İbn Teymi̇yye'ni̇n İbn Arabî Elesti̇ri̇si̇
2019
Yazar:  
Özet:

The Islamic thought is one of the worshippers who greatly influenced Muslim peoples with their ideas, thoughts, lifestyle and attitude in the history of Islamic thought. His representative is Ibn Teymiyye. Ibn Teymiyye followed the re-evaluation of the very different Islamic concepts formed in the historical process as a natural result of the Selephic thought in the light of the Book and Sunnah, and thus aimed at returning to itself. In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: “The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: But it was a great deal of criticism that he had followed. Indeed, the Muhyiddin Ibn Arabî, who had lived about a century before himself and was considered the summit of the Sufî thought, also took the fortune of his harsh criticism. He was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one who was the one. In this article, first two summons will be mentioned in the short story of life of the Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islamic Islam.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.052
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini