Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 151
 İndirme 81
Hastane Çalışanlarının Örgütsel Sinizm Düzeylerinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Defined as negative emotions that are formed by an individual against the institution where she or he works, such as negative attitudes, anger, shame, distress, despisement, selectiveness and using negative statements about other people : “cynicism” is also a condition which causes organization-employee noncompatibility in attaining organizational goals and may ruin organizational integrity. Many scientists have determined demographic variables such as age, gender, educational background, marital status, income and duration of working as individual factors affecting organizational cynicism. Considering from this point of view : this study examined whether organizational cynicism perceptions of the personnel working at a public hospital which was selected as an application area showed significant differences according to demographic elements or not. In the study, the data were collected using : a question including 8 items and consisting of socio-demographic characteristics in the first section and “Organizational Cynicism Scale” which was developed by Brandes (1997) as 14 items for the purpose of determining the organizational cynicism levels of employees and then adapted into Turkish by Erdost et al. (2007) in the second section. As a result of the study which was implemented with a total of 386 participants, it was determined that there was no significant difference in the organizational cynicism perceptions of the employees according to their educational background, monthly levels of income and status of finding-not finding their income sufficient : on the other hand, there were significant differences according to other demographic variables such as gender, marital status, occupational groups, age and duration of service.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.910
Atıf : 8.980
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini