Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 86
 İndirme 42
-الرثاء في الشعر العباسي :قصيدة ابن الرومي في رثاء ابنه -دراسة تحليلية
2019
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

ar Mersiye (Ağıt), Arap şiirinde öne çıkan ve şairlerin, şiirlerinde doğruyu ve gerçeği ifade ettiği türlerden biridir. Mersiye şairin, sevdiklerini yitirmesine karşılık duyduğu üzüntüyü ifade ettiği içten bir duygu gerektirir. İbnu’r-Rûmi de Mersiye türünde şiir yazan şairlerin önde gelenlerinden biridir. Onun oğlu için yazdığı mersiye, çok ince ve gerçek duyguları ifade ettiği şiirleri arasındangüzeli vemeşhurudur. İbnu’Rûmî’nin oğlu için yazdığı mersiye üzüntüsü, kararsızlığı ve huzursuzluğunu ustaca yansıttığı bir şiirdir. Bu makale, İbnu’r-Rûmî’nin oğlu için kaleme aldığı Mersiyesini konu edinmektedir. Mersiye, insanın psikolojisi ile ilintili olması, şairin sevdiği bir yakınını kaybetmesi nedeniyle yaşadığı trajedinin duygusunu yoğun ve gerçek biçimde yaşadığı önemli şiir türlerinden biridir. Çalışmada, İbnu’r-Rûmî’nin Mersiyesindeki şiirsel özellikler nelerdir? İbnu’r-Rûmî, Mersiyesinde şiir ve sanatı nasıl birleştirmiştir? gibi sorulara yanıt aranacaktır. Bu makale, önsöz ve girişle beraber Abbasiler Döneminde Kültürel Hayat, Mersiye’nin Sözlük ve Terim Anlamları, Mersiye Türleri gibi konuların yanındasonunda İbnu’r-Rûmî’nin Oğluna Yazdığı Şiiri içermektedir. Giriş Bölümü, İbnu’r-Rûmî ve Hayatı, İbnu’r-Rûmî’nin Oğluna Yazdığı Mersiyenin Bilimsel Tahlilinden bahsetmektedir. Birinci Bölüm, Kasidenin Yapısı, ikinci bölüm ise İbnu’r-Rûmî’nin Mersiyesinin Özellikleri, teorik bakımdan araştırmanın yöntemi tarihi bir metodolojiyi, uygulama bakımından ise Analitik Çözümleme yöntemini benimsemiştir. Araştırmada İbnu’r-Rûmî’nin yaşadığı insani tecrübe ve onun duygu ve hisleri ile ölçü ve kafiyeli bir biçimde kaleme aldığı şiirinde benimsenen teknikler, kaleme aldığı mersiye türüne ışık tutulmaya, yapı, dil ve sanatsal imgelerin özellikleri bakımından onun şiiri analitik bir biçimde ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Nüsha

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 172
Atıf : 120
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini