Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 1.254
 İndirme 121
 Sesli Dinleme 2
Turkiye’de Demokrasinin Gelisim Sureci Bakimindan Donemsel Kritigi
2019
Dergi:  
Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

          Osmanlı coğrafyasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, monarşili rejim ve egemenlik anlayışından, Cumhuriyet rejimi ve halk egemenliği temelinde kurulmuştur. Kuşkusuz bu durum önemli bir demokratik dönüşüm olup bunda Osmanlı son döneminde başlayan Batılılaşma hareketleri ve meşrutiyet süreçleri önemli rol oynamıştır. Ancak tek parti döneminin Batılılaşma ve toplumu dönüştürme amaçlı baskıcı uygulamaları, Cumhuriyet rejimini demokrasiyle taçlandıramamıştır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında, daha çok dış etkenler neticesinde çok partili sisteme geçilmiş zira 1950’de iktidarın demokratik yöntemlerle el değiştirmesi, Türk demokrasisi açısından dönüm noktasını teşkil etmiştir. Askeri müdahaleyle başlayan 1960-80 arası dönem, iç siyasi çatışmaların,  askeri vesayetin güçlendiği, önceden kazanılan demokratik değerlerin ve birikimlerin kaybedildiği dönemdir. Türk siyasetinde 12 Eylül askeri darbesi, siyaset alanını tamamen daraltırken vesayet alanını pekiştirmiştir

Anahtar Kelimeler:

Political Criticism Of Democracy In Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

The Republic of Turkey, founded in the Ottoman geography, was founded on the basis of the monarchist regime and the concept of sovereignty, the Republic regime and the popular sovereignty. This is a major democratic transformation, and in it the Westernization movements and legitimacy processes, which began in the last Ottoman period, have played an important role. But the oppressive practices of the one-party period of Westernization and transformation of society have not crowned the Republican regime with democracy. After the Second World War, more external factors resulted in the transition to the multi-party system since in 1950 the change of power by democratic methods formed a turning point in terms of Turkish democracy. The period between 1960 and 1980, which began with military intervention, was the period of internal political conflicts, strengthening of military facilities, loss of previously gained democratic values and accumulations. The 12th September military coup in the Turkish politics has strengthened the territory while completely shrinking the political sphere.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Birey ve Toplum Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 248
Atıf : 2.052
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini