Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 14
The Concept Of ‘genius Loci’ In Landscape Photography / Peyzaj Fotografciliginda ‘genius Loci’ Kavrami
2019
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale “genius loci”( yerin ruhu)  ve “yerin duygusu” kavramlarını ve peyzaj fotoğrafçılığı ile ilişkisini  araştırmaktadır. Peyzaj tarihçileri tarafından veya mimarlıkta daha yaygın olarak kullanılan bu kavramların peyzaj fotoğrafçıları için kritik önemde olduğunu belirten yazar , fotoğrafçılara  ilham vermede yardımcı olabileceğini savunuyor. Antik bir doğal alan üzerine yaptığı kendi fotoğraf çalışmalarını örnek alan yazar, bir yer duygusu geliştirmek için bir fotoğrafçının kapsamlı  bir araştırma yapması gerektiğini öne sürmektedir. Yazar, araştırma ve pratiğe dayalı bir yaklaşımla, doğanın farklı yönlerini ve bunun hem insanlar hem de doğa tarafından binlerce yıl boyunca nasıl şekillendiğini ve günümüzdeki sosyo-ekonomik temalarla olan ilişkisini anlamıştır. Fotoğrafçı için zorluk, bir manzara hakkında mistik ya da zor olan bir şeyi yakalamak değil, gerçek ve anlamlı bir şeyi iletmekle ilgilidir. Yazar bir yer duygusu geliştirmek ve etkili bir şekilde iletişim kurmak için bir fotoğrafçının da bir zaman duygusu geliştirmesi gerektiğine inanır. Bir manzaranın zaman içinde nasıl geliştiğini anlamak, karakterinin bir an’dan diğerine nasıl değişebileceğini görmek, bir fotoğrafçının bir yer duygusunu samimiyetle  anlatabilmesini  sağlamaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 561
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini