Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 100
 İndirme 40
Öğretmen Adaylarının Akıllı Telefon, Mobil Telefonsuz Kalma Korkusu (nomofobi) ve Gelişmeleri Kaçırma Korkusuna (fomo) İlişkin Algılarının Metafor Kullanılarak Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Akıllı telefonlar ve sosyal medyanın birlikteliği, Nomofobi ve FoMO olarak adlandırılan iki olumsuz durumu ortaya çıkarmıştır. Bunlardan ilki Nomofobi, mobil telefondan yoksun olma korkusu ile FoMO, sosyal medyada gelişmeleri kaçırma korkusu olarak özellikle üniversite öğrencileri üzerinde risk teşkil etmektedir. Nomofobi ve FoMO yüzünden üniversite öğrencilerinin sosyal medya ve akıllı telefon kullanım süreleri artmıştır. Bu kullanım süresinin artması sonucunda, üniversite öğrencileri daha Nomofobi ve FoMO yatkın olmakta ve bu yüzünden korku, kaygı ve strese kadar yol açan sorunlar yaşamaktadırlar. Bu çalışmanın amacı da, üniversite öğrencilerinin akıllı telefon, Nomofobi, FoMO ile ilgili metaforik algılarını tespit etmektir. Alanyazında, Nomofobi ve FoMO ile ilgili çalışmalar incelendiğinde çalışmaların nicel araştırmalar boyutunda olduğu görülmektedir. Bu çalışma iseaz bir nicel ve bir nitel yöntem içeren karma yöntem ile desenlenmiştir. Araştırmanın bulguları, üniversite öğrencilerinin akıllı telefon kullanım süresine, Nomofobi ve FoMO ölçeğinden aldıkları puanlara göre farklılık göstermektedir. Bulgular incelendiğinde, akıllı telefonlar için arkadaş, organ, yemek yeme, ihtiyaç, sevgili, Nomofobi için yalnız kalma, hiçlik, FoMO için ise geri kalma, gereksinim metaforlarının sıklıkla ifade edildiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Ogretmen Adaylarinin Akilli Telefon, Mobil Telefonsuz Kalma Korkusu (nomofobi) ve Gelismeleri Kacirma Korkusuna (fomo) İliskin Algilarinin Metafor Kullanilarak Belirlenmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The unity of smartphones and social media has revealed two negative conditions called Nomofobia and FoMO. The first of these is Nomofobia, with fear of being absent from mobile phones, FoMO is a risk especially on university students as a fear of misleading developments on social media. Because of Nomofobia and FoMO, university students have increased their social media and smartphone use time. As a result of this increased time of use, university students are more inclined to Nomofobia and FoMO, and therefore they experience problems that lead to fear, anxiety and stress. The aim of this study is also to identify the metaphoric perceptions of university students about smartphone, Nomofobia, FoMO. In the field, when studies related to Nomofobia and FoMO are studied, it is found that the studies are in the size of quantum research. This study is designed by a mixed and qualitative method. The findings of the study differ according to the time of use of the smartphone by university students, the scores they obtain from the scale of Nomofobia and FoMO. When the findings are studied, it has been found that the metaphors of friends, organs, food, need, loved ones, loneliness for Nomofobia, absence, and retardation for FoMO are often expressed.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 753
Atıf : 4.162
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi