Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 92
 İndirme 52
İzokinetik Egzersiz Programlarının Sporcuların Üst ve Alt Ekstremite Kas Gurupları Üzerine Etkisi
2014
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, voleybol, basketbol ve hentbol branşı sporcularına haftada iki gün uygulanan düzenli direnç egzersizlerinin sporcuların üst ve alt ekstremite kas gruplarının (latissimus dorsi, pectoralis major, trapezius, abdominal, hamstring-kuadriseps) fleksörekstensör kas oranları üzerine etkisini belirlemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla İnönü Üniversitesinde öğrenim gören ve branşlarında aktif spor yapan, basketbol (12), hentbol (12) ve voleybol (12) oyuncusu olmak üzere üç grupta toplam 36 yetişkin erkek gönüllüden oluşmaktadır. İstatistiksel işlemler öncelikle elde edilen verilerin homojen olup olmadığını sınamak için “Kolmogorov Smirnov” testi ile başladı. Varyanslar homojen dağılmadığı için tekrarlayan ikili karşılaştırmalar için “Wilcoxon Signed Rank Test” analiz yöntemi uygulandı. Araştırmada anlamlılık düzeyi olarak p < 0.05 kullanıldı. Çalışmada, gönüllülerin ortalama gövde güç değerleri, gelişim en düşük olandan sırasıyla basketbol, hentbol ve voleybol olarak tespit edildi. H:Q oranları gelişim düzeyi sırasıyla en fazla basketbol, hentbol ve son olarak en düşük voleybol gönüllülerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:

Null
2014
Yazar:  
-
2014
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study was to explore the effect of regular resistance exercise training applied volleyball, basketball and handball athletes to strength exercises for their upper and lower extremity muscle groups (latissimus dorsi, pectoralis major, trapezius, abdominal, hamstring-quadriceps) two times a week to determine its effect on flexor-extensor muscle ratios. The study groups were composed of 36 adult male volunteers who study at Inonu University is regular athletes. They were taken from 3 groups: Basketball (12), Volleyball (12) and Handball (12) players. Biometric measurements (height, body weight, BMI), and strength parameter measurements (isokinetic knee and torso power) were taken at the beginning and at the end of an 8-week training period, with the aim of evaluating the differences of the training regime on the athlete groups. At the end of the research the results taken at the beginning and at the end of the training program applied to basketball, volleyball and handball players were analysed by using SPSS package programme. The “Wilcoxon Signed Rank Test” used to repeated double comparisons, which is a non-parametric test since the data belonging to the variables did not show normal distribution. The statistical significance level alpha (α) error was accepted as p<0.05. As a result of this study there were significant differences in the body average power values of volunteers. Basketball players were significantly higher body average power values than handball and volleyball respectively. H:Q ratio based on the level of development were found the most values in the basketball and handball players, while the lowest were found in volleyball players.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 121
Atıf : 712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini