Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 31
Sectoral Dynamics Of Regional Inequalities in Turkey: A Decomposition Analysis, 1987-2001
2012
Dergi:  
Ege Akademik Bakış Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Türkiye’de bölgesel eşitsizliğin sektörel dinamikleri ayrıştırma yöntemi kullanılarak 1987-2001 dönemi için araştırılmıştır. Ağırlıklı değişim katsayısı sektörlere göre ayrıştırılarak bölgesel eşitsizliğin sektörel boyutları ortaya konmuş ve her bir sektörün toplam eşitsizliğe katkısı saptanarak bölgesel politikalar için önerilerde bulunulmuştur. Bireysel sektörleri dikkate alan ağırlıklı değişim katsayısı ve ağırlıklı Gini indeksine göre, bölgesel eşitsizlik sanayi sektöründe en yüksek düzeyde iken, tarım sektöründe oransal olarak daha azdır. Diğer taraftan ayrıştırma sonuçlarına göre ise hizmetler sektörü, bölgesel eşitsizliğin en önemli kaynağını oluşturmaktadır. Tarım sektörünün bölgesel eşitsizlikte önemli bir rolü olmadığı ve sanayi sektörünün katkısının ikincil düzeyde kaldığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Ege Akademik Bakış Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.112
Atıf : 4.802
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini