Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 74
 İndirme 34
Konkordato Sürecinin İşletmelerin Sürekliliğine Katkısı
2020
Dergi:  
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal açıdan kötü durumda olan fakat kurtulma ümidi bulunan şirketleri ekonomiye kazandırma amacı ile 2003 ve 2004 yıllarında İcra ve İflas Kanunu’na “iflasın ertelenmesi” maddesi eklenmiştir. Ancak iflas erteleme hakkının kötüye kullanılması neticesinde önce olağanüstü hal (OHAL) döneminde yeni iflas erteleme başvuruları kabul edilmemiş, daha sonra 7101 sayılı “İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” 15 Mart 2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 7101 sayılı Kanun’un 62. maddesi ile Ticaret Kanunumuzda değişiklik yapılarak 377. maddede yer alan “iflasın ertelenmesi” maddesi yerine “konkordato” maddesi eklenmiştir. İİK’nın 285. maddesine göre; “Borçlarını, vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflâstan kurtulmak için konkordato talep edebilir” denilmektedir. Bu uygulama ile işletmelerin sürekliliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda çalışmanın amacı, konkordato uygulamalarının işletmelerin sürekliliğine olan katkısının hangi düzeyde olduğunu incelemektir. Bu amaç doğrultusunda Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten itibaren konkordatoya başvuran ve konkordato sürecini iflas ederek veya iflas etmeden tamamlayan şirket sayısı belirlenmeye çalışılacaktır. Çalışmada ayrıca şirketleri konkordato sürecine sürükleyen nedenler incelenecek ve işletmelerin sürekliliğini etkileyen riskler ve bunlara getirebilecek kontroller, örnek vaka yardımıyla açıklanmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Contributing To The Continuity Of The Transactions
2020
Yazar:  
Özet:

With the aim of bringing the economy to companies that are in poor financial condition but hoping to get rid of the financial situation, in 2003 and 2004 the Law of Execution and Bankruptcy was added to the article "the delay of the bankruptcy". However, as a result of the abuse of the right to bankruptcy delay, the new bankruptcy delay applications in the period of emergency (OHAL) were not accepted, and the Law No. 7101 "On Implementation of the Bankruptcy and Bankruptcy Act and Certain Laws" entered into force on 15 March 2018. Article 62 of the Law No. 7101 and amendments to our Commercial Law have been added to the article "concordato" instead of the article "the delay of the flagship" in Article 377. It is 285. According to the article, "Any debtor who cannot pay his debt when the deadline comes or is at risk of being able to pay his debt, may be able to pay his debt by the means of the provision or the tensification or may seek concordato to get rid of a possible bankruptcy." The purpose of this application is to ensure the continuity of the. The aim of the work in this scope is to explore the level of contribution concordato applications to the continuity of. For this purpose, the number of companies that apply for concordato from the date of entry into force of the Law and complete the concordato process by bankruptcy or without bankruptcy will be determined. The study will also explore the reasons that drive companies into the concordato process and will try to explain the risks that affect the continuity of and the controls that can bring to them, with the help of example case.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 434
Atıf : 1.634
2023 Impact/Etki : 0.379
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi