Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 199
 İndirme 78
Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimi: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, öğrencilerin girişimcilik eğilimlerini belirlemek ve bölüm, bölümü tercih nedeni, cinsiyet, sınıf ve ebeveynlerin istihdam durumlarına göre girişimcilik eğilimlerindeki farklılıkları ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışma, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak anket kullanılmış ve toplam 477 geçerli anket elde edilmiştir. Ankette 5'li Likert ölçeği kullanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre girişimcilik eğilimi boyutlarından, yenilikçilik, özgüven, kontrol odağı, risk alma ve başarma ihtiyacı boyutları genel ortalamasının 3,5'ten yüksek olduğu bulunmuştur. Ancak, öğrencilerin belirsizliğe karşı toleranslarının düşük olduğu (=2,70) tespit edilmiştir. Cinsiyet bakımından erkeklerin özgüven boyutunda kadınlardan daha yüksek skorlara sahip oldukları bulunmuştur. Bölümü tercih etme nedenine göre, belirsizliğe karşı tolerans, kendine güven, yenilik ve risk alma boyutlarında gruplar arası anlamlı farklılıklar olduğu belirlenmiştir. Sınıflar arası karşılaştırmaya göre, sadece başarma ihtiyacı boyutunda önemli bir fark bulunmaktadır. Ebeveynlerin istihdam durumlarına göre yapılan karşılaştırmalarda annenin mesleğine göre risk alma düzeyinde anlamlı bir fark olduğu tespit edilmiştir. Bölümlere göre ise girişimcilik eğilimi boyutlarında anlamlı bir fark bulunmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Ogrencilerin Girisimcilik Egilimi: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ve Beslenme ve Diyetetik Bolumu Ogrencileri Uzerine Bir Arastirma
2019
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify students’ entrepreneurial trends and to reveal the differences in entrepreneurial trends according to the department, the reason for the department’s preference, gender, class and employment conditions of parents. The study was conducted on the students of the Faculty of Health Sciences of Muğla Sıtkı Koçman University of Physiotherapy and Rehabilitation and Nutrition and Nutrition. The survey was used as a method of data collection and a total of 477 current surveys were obtained. In the survey, the likert scale 5 was used. According to the research, entrepreneurship tendency dimensions, innovation, self-confidence, control focus, risk-taking and achievement needs are more than 3.5 per cent. However, it has been found that students have a low tolerance to uncertainty (=2.70). Men have higher scores in self-confidence than women. According to the reason for preference of the section, there are significant differences between groups in tolerance to uncertainty, self-confidence, innovation and risk-taking dimensions. According to the interclass comparison, there is a significant difference in the size of the need for success only. Comparisons of parents based on employment conditions have found that there is a significant difference in the level of risk taking according to the mother's profession. According to the departments, there was no significant difference in the size of the entrepreneurial trend.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.437
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini