Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 53
Üniversite Öğrencilerinin Kontrol Odaklarının Girişimcilik Düzeyleri ile İlişkisi: Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (iibf) Örneği
2016
Dergi:  
International Journal Of Eurasia Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, potansiyel girişimci olmaları düşünülen İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerinin sahip oldukları kontrol odaklarının onların girişimcilik eğilimleri ile ilişki düzeylerini belirlemektir. İlişkisel tarama modelinin kullanıldığı araştırmada; Gaziosmanpaşa Üniversitesi İİBF bünyesinde yer alan İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve Maliye bölümlerinden toplam 520 üniversite öğrencisine Türkçe’ye uyarlanması Dağ (1991) tarafından yapılmış “Rotter'in İç-Dış Kontrol Odağı Ölçeği” ve Yılmaz ve Sünbül (2009) tarafından geliştirilen geçerliliği ve güvenirliği test edilerek kanıtlanmış “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Girişimcilik Ölçeği” uygulanarak elde edilen veriler kullanılmıştır. Değişkenler arasındaki ilişkiler korelasyon ve çoklu regresyon analizi ile hesaplanmıştır. Yapılan analizlerde, kontrol odağı ve girişimcilik eğilimi değişkenlerinin cinsiyete göre farklılaşmadığı saptanmıştır. Korelasyon analizi sonuçlarına göre; iç kontrol odağı ve girişimcilik eğilimi arasında pozitif yönde anlamlı düzeyde ilişki bulunmuştur. Ayrıca, dış kontrol odağı ile girişimcilik eğilimi arasında da pozitif ancak zayıf bir ilişki vardır. Çoklu regresyon analizi sonuçlarına göre ise, iç kontrol odağı, girişimcilik eğiliminin anlamlı bir yordayıcısıdır. Bu bulgulara göre öğrencilerin iç kontrollü olması onların girişimcilik eğilimlerini olumlu yönde etkilemektedir. Araştırmanın sonunda, öğrencilerin iç kontrollü hale getirilmesine yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Relationship With The Introductive Levels Of Students' Control Centers At The University: Gaziosmanpasa University Authority and Administrative Science Faculty (ibf)
2016
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the levels of control focus students of the Faculty of Economic Administrative Sciences (IBF), which are considered to be potential entrepreneurs, in relation to their entrepreneurial trends. The research used the relational scan model; the data obtained by the application of a total of 520 university students from the departments of Business, Economics, Public Administration and Finance located within the IBF of the University of Gaziosmanpaşa "Rotter's Internal and External Control Room Scale" made by Mountain (1991) and tested validity and reliability developed by Yılmaz and Sünbül (2009) "University Student Entrepreneurship Scale" was used. Relationships between variables are calculated by correlation and multiple regression analysis. Analysis found that control focus and entrepreneurial tendency variables did not differ by gender. According to the correlation analysis, a significant link has been found between the internal control center and the entrepreneurial trend in a positive direction. There is also a positive but weak relationship between the external control center and the entrepreneurial tendency. According to the results of multiple regression analysis, the internal control center is a meaningful promoter of the entrepreneurial tendency. According to these findings, the internal control of students positively affects their entrepreneurial trends. At the end of the study, recommendations were presented to make students internally controlled.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal Of Eurasia Social Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 864
Atıf : 1.884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini