Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 99
 İndirme 53
Lise Öğrencilerinin Egzersiz Bağımlılık Durumlarına Göre Fiziksel Aktivite Düzeylerinin İncelenmesi (erzincan Örneği)
2019
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma lise öğrencilerinin egzersiz bağımlılık durumlarının belirlenmesi ve çeşitli değişkenlere göre fiziksel aktivite düzeylerinin (FAD) incelenmesi amacıyla yapıldı. Araştırmaya 360 erkek ve 120 kadın olmak üzere toplam 480 lise öğrencisi gönüllü olarak katıldı. Öğrencilerin egzersiz yapma süreleri, sıklıkları ve kişisel bilgilerinin tespit edilmesi için "Kişisel Bilgi Formu", egzersiz alışkanlık ve tutumlarının tespit edilmesi için "Egzersiz Bağımlılığı Ölçeği-21 (Exercise Dependence Scale-21) ve Fiziksel Aktivite Anketi kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 22.0 for Windows programında incelendi. İkili grup karşılaştırmalarında Mann Whitney U testi, çoklu grup karşılaştırmalarında Kruskal Wallis H testi kullanıldı. Tüm testlerde anlamlılık düzeyi. 05 olarak kabul edildi. Araştırmada erkek lise öğrencilerinin %13,3’ü, kadın öğrencilerin %7.2’si genel olarak %9.2’sinin egzersiz bağımlısı oldukları, egzersiz bağımlısı ve bağımlı adayı olan hem erkek hem de kadın lise öğrencilerinin FAD düzeylerinin bağımlı olmayanlara göre anlamlı derecede yüksek olduğu, düzenli spor yapan ve yapmayan lise öğrencilerinin egzersiz bağımlılık durumlarına göre FAD değerlerinde anlamlı bir fark olmadığı, birisi tarafından spor yapmaya teşvik edilen lise öğrencilerinin FAD değerleri karşılaştırıldığında bağımlı olanların hem bağımlı adayları hem de bağımlı olmayanlara göre ayrıca bağımlı adaylarının da bağımlı olmayanlara göre anlamlı derecede yüksek olduğu tespit edildi. Lise öğrencilerin az bir kısmının egzersiz bağımlısı olduğu, bağımlılık düzeyi yüksek olan öğrenciler ile birisi tarafından spor yapmaya teşvik edilen öğrencilerin FAD değerlerinin yüksek olduğu sonuçlarına ulaşıldı. 

Anahtar Kelimeler:

Li̇se Ogrenci̇leri̇ni̇n Egzersi̇z Bagimlilik Durumlarina Gore Fi̇zi̇ksel Akti̇vi̇te Duzeyleri̇ni̇n İncelenmesi̇ (erzi̇ncan Ornegi̇)
2019
Yazar:  
Özet:

This study was done with the aim of determining the state of exercise addiction of high school students and the study of physical activity levels (FADs) according to various variables. A total of 480 high school students, including 360 men and 120 women, participated voluntarily in the study. The "Personal Information Form" was used to identify the students' exercise time, frequency and personal information, the "Exercise Dependence Scale-21" (Exercise Dependence Scale-21) and the Physical Activity Survey to identify exercise habits and attitudes. The data obtained was reviewed in SPSS 22.0 for Windows. In two-group comparisons, Mann Whitney U test was used, Kruskal Wallis H test was used in multi-group comparisons. The level of significance in all tests. 5 was accepted. The study found that 13.3 percent of male high school students, 7.2 percent of female high school students in general, 9.2 percent of female high school students are exercise addicts, that both male and female high school students who are exercise addicts and addicts have a significantly higher FAD levels than non-addicts, that regular and non-addicts have no significant difference in FAD values according to exercise addicts, and that those who are addicts compared to FAD values, both addicts and non-addicts have a significantly higher level than non-addicts. The results were found that a small portion of high school students are exercise addicts, high levels of addiction and high FAD values of students encouraged to do sports by one.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 489
Atıf : 1.079
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences