Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 139
 İndirme 43
The Impact Of Personality Traits On Leisure and Life Satisfaction In Women Who Participate In Exercise
2015
Dergi:  
Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to investigate the impact of personality traits on leisure and life satisfaction in women who participate in exercise. This study was conducted in the relational screening model. The participants of the study consisted of 288 (M=35.35; SD=11.83) women from Antalya with the ages ranging between 17 and 70. The data of the study were obtained through the use of the following scales: The Eysenck Personality Questionnaire Revised/Abbreviated Form, Leisure Satisfaction Scale and Life Satisfaction Scale. In statistical analyses; Pearson Correlation analysis and Linear Regression analysis were used. As a result of the study; neuroticism and extraversion were found significantly correlate with leisure and life satisfaction. Other findings of this study suggest that there is a statistically significant positive linear relationship between extraversion and life and leisure satisfaction meanwhile significant negative linear relationship between neuroticism and life and leisure satisfaction. Regression analysis shows that total “neuroticism” score is one of the predictors of affection in women’s leisure (R=.15, R2=.02, F=6.68, p<.01) and life (R=.38, R2=.15, F=49.35, p<.01) satisfaction; “extraversion” score is other of the predictors of affection in women’s leisure (R=.20, R2=.04, F=12.54, p<.01) and life (R=.20, R2=.04, F=12.71, p<.01) satisfaction. According to these results, “neuroticism” explained only 2% of the variance in leisure satisfaction and 15% of the variance in life satisfaction; “extraversion” explained 4% of the variance in leisure and life satisfaction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 864
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini