Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 117
 İndirme 71
 Sesli Dinleme 1
Coğrafya Öğretiminde Drama Yöntemi Uygulamasının Başarı, Kalıcılık ve Tutum Üzerine Etkisi
2016
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma coğrafya öğretiminde drama yöntemi uygulamasının öğrencilerin akademik başarılarına, öğrenilenlerin kalıcılığına ve öğrencilerin derse yönelik tutumları üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2014-2015 öğretim yılı İstanbul ili Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Özel Mavigün Ortaokulu’nda öğrenim gören beşinci sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada ön test–son test kontrol gruplu deneme modeli kullanılmıştır. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen başarı testi kullanılmıştır. Tutum için ise öğrencilere günlük tutturulmuştur. Elde edilen nicel veriler SPSS 17.0 programı kullanılarak bağımlı ve bağımsız gruplar t-testi ile analiz edilmiştir. Nitel veriler ise içerik analizi ile çözümlenmiştir. Araştırmada elde edilen istatistiksel sonuçlar, drama yöntemiyle desteklenmiş öğretimin yapıldığı deney grubu öğrencileri ile klasik öğretimin uygulandığı kontrol grubu öğrencilerinin denel işlem öncesi akademik başarıları arasında anlamlı bir fark bulunmadığı, denel işlem sonrası ise deney grubu ile kontrol grubu öğrencilerinin akademik başarıları ve Coğrafya Dersine yönelik tutumları arasında deney grubu lehine anlamlı bir fark ortaya çıkmıştır. Ancak, denel işlemden 30 gün sonra yapılan kalıcılık testinde her iki grubun sontest ile kalıcılık testleri arasında anlamlı bir farklılık gözlenmemiştir. Araştırmanın nitel kısmını oluşturan günlükler incelendiğinde, öğrencilerin drama çalışmaları sırasında çok eğlendikleri, mutlu oldukları ve heyecanlandıkları belirlenmiştir. Ayrıca öğrencilerin drama sayesinde dersi ve dersin öğretmenini daha çok sevdikleri sonucu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.220
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini