Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 65
 Görüntüleme 47
 İndirme 20
Düzenli Olarak Spor Yapan ve Yapmayan Öğrencilerin Kişilik Özellikleri ile Akademik Başarıları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2015
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to investigate relationship between personality and academic achievement of 8th class students doing and don’t sport. 61 participants doing sport regularly and 153 participants who don’t do sport participated to study. Five-factor Personality Inventory was used as data collection material in research. Significant differences between personality were found as gender and situation of doing licensed sport (p<0,05). Besides, there was significant relationship between academic achievement and personality (p<0,05). As result, academic achievements and personality features are influenced by a lot of factor. Extroversion and openness personality characteristics of students who regularly do sports are better than the students who don’t do sports. Academic achievements were found to be better the students who extroversion and openness features are good. Extroversion and openness personality characteristics of students who regularly do sports are better than the students who don’t do sports. Students who extroversion and openness features are good, academic achievements were found to be better.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.852
Atıf : 19.988
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal