Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 5
Türkiye’de Fiyat Düzeyinin Mali Teorisinin Ampirik Analizi
2020
Dergi:  
Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies
Yazar:  
Özet:

Para ve maliye politikalarının makro ekonomik istikrarın sağlanmasında önemli araçlar olduğu bilinmektedir. Ancak fiyat düzeyi üzerinde hangi politikanın etkin olduğu yıllardır araştırmalara konu olan sorunsallardan biridir. Fiyat Düzeyinin Mali Teorisi (FTPL) fiyat istikrarının sağlanmasında para politikası kadar maliye politikalarının da etkili olduğunu savunmaktadır. Bu çalışma, Türkiye’de FTPL’nin geçerliliğini 2006-2019 dönemi için ARDL eşbütünleşme testi ile analiz etmektedir. Ampirik bulgular, faiz dışı denge ile kamu borç stoku, enflasyon, kamu harcamaları ve vergi gelirleri arasında uzun dönemli bir eş bütünleşme ilişkisinin varlığını ortaya koymaktadır. Ülkemizde maliye politikaları fiyat düzeyinin belirlenmesinde etkin bir rol oynamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

An Empirical Analysis Of The Financial Theory Of The Price Level In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

It is known that monetary and financial policies are important tools in ensuring macroeconomic stability. But which policy on the price level has been effective for years is one of the issues that have been subject to research. The Financial Theory of Price Level (FTPL) claims that financial policies are equally effective in ensuring price stability as monetary policy. This study analyses the validity of FTPL in Turkey by the ARDL matching test for the period 2006-2019. The empirical findings reveal the existence of a long-term equalization between the non-利息 balance and the stock of public debt, inflation, public spending and tax revenues. In our country, financial policies play an effective role in determining the price level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 295
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini