Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 5
Marie Al-khazen’in Fotograflarini Bozan Erkeklik
2018
Dergi:  
Masculinities: A Journal of Identity and Culture
Yazar:  
Özet:

Marie al-Khazen (1899-1983), fotoğraflarının çoğunu 1920’li ve 30’lu yıllarda Kuzey Lübnan’ın bir kasabası olan Zgharta civarında çekmiş amatör bir fotoğrafçıdır. Bu çalışmada, toplumsal cinsiyetin al-Khazen’in fotoğraflarında çeşitli kompleks imgeler ve kurallar aracılığıyla sosyal ve kültürel olarak nasıl temsil edildiğini inceleyeceğim. al-Khazen’ in fotoğraflarında erkeklerin nasıl ve ne şekillerde yer ettiğini göstermek çalışmanın temel odağını oluşturmaktadır. Bu fotoğraflar, ağırlıklı olarak ataerkil olan bir dönem boyunca üretilmiştir. Bu çalışma için seçilen fotoğrafların çoğunda, al-Khazen’in çoğunlukla ataerkil ideolojiyi yansıttığını tartışacak ve fotoğrafların çoğunun erkekliğin anlamını kahramanlıkla tanımladığını göstereceğim. Fotoğrafları incelerken temel olarak şu soruyu göz önünde bulundurdum: “al-Khazen’in fotoğraflarında erkekliğin temsili kadınlığın temsilinden nasıl farklılaşıyor?” al-Khazen’in kamera ardındaki varlığı bugün bizlere ulaşan imgelerin kontrolünü ona veriyor. Başka bir deyişle, Khazen fotoğraflarında tarafsız bir aracı değil; aksine fotoğraftaki özneleri, kendi hayatında görünür olmasını istediği anları, ışığı ve gölgeleri, ön ve arka plandaki objeleri, öznenin fotoğraftaki konumunu ve bu öznelerin gruplar içinde birbirleri ile olan ilişkilerinin nasıl yansıtıldığını seçerek fotoğrafın ardındakş kontrolünü gözler önüne seriyor. Al-Khazen’in fotoğrafik kararları bizim onun fotoğraflarındaki toplumsal cinsiyet algımızı nasıl şekillendiriyor? Bu bağlamda, fotoğrafların toplumsal cinsiyete dair söylemsel kavramlar üreterek, düşünceleri ve anlamları yaydığı yolları inceleyeceğim. Toplumsal cinsiyet, erkek ve kadınlar arasındaki farklılıkları ifade etmek adına kullanılan; hem doğal olarak verilen hem de seçilen tutum ve görünüşlere bağlı olarak değişen bir kategori olarak ele alınmıştır. Bu makale, Al-Khazen’nin fotoğraflarının ve erkekliğin (rujuliyya) özellikle Lübnan’ın kırsal kesimindeki güçlendirilmiş tezahürleriyle sunulan kültürel temsillerinin ayrıntılı bir öncelemesini sunmaktadır. Fotoğraflarda erkek cinselliğini simgelemek adına, bıyık bırakmaktan, sigara içmeye, tüfek kullanmaktan ve tarabish yapmaya kadar pek çok ayrıntı yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Özet:

Marie al-Khazen (1899-1983) is an amateur photographer who took most of her photographs in the 1920s and 1930s in and around Zgharta, a village in the North of Lebanon. In this paper, I will analyze how gender — a category used to express differences between male and female individuals depending on a combination of naturally endowed and chosen attributes, abilities, appearances, and expressive codes —is represented socially and culturally in a number of her photographs through complex conventions and significations. How and in what way men inhabit al-Khazen’s photographs is the focus of this paper. These photographs were produced during a period that is often characterized as predominantly patriarchal. In most of the photographs selected for this paper, I will argue that, al-Khazen reflects this predominantly patriarchal ideology and will show how most of al-Khazen’s photographs prescribe to meanings of masculinity as heroic. While analyzing the photographs, I consider the following question: How do representations of masculinity differ from representations of femininity in al-Khazen’s photographs? Her position being behind the camera puts her in control of the image provided to us today. In other words, she is not a neutral mediator, but, rather, manifests control through her choice of the subject matter, the moments that she wanted to be salient in her life, the light and shadow, the objects in the foreground and background setting, the subjects’ positions within the space of the photograph and the ways in which these subjects perform their social relations to each other within a group. How do al-Khazen’s photographic decisions shape our understanding of gender relations in her photographs? I will examine the ways photographs disseminate ideas and meanings by generating discursive notions on gender. Gender is explored as a category used to express differences between male and female individuals depending on a combination of naturally endowed and chosen attributes and appearances. The paper offers a scrutinized study of the photographs and the different ways manhood or rujuliyya, particularly in the rural areas in Lebanon, was culturally represented through an amplified masculinity. From having a moustache, smoking a cigarette, sporting tarabish to holding rifles, a plethora of props and accoutrement appeared in the photos to denote signs of virility.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Masculinities: A Journal of Identity and Culture

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 99
Atıf : 40
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini