Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 172
 İndirme 68
 Sesli Dinleme 2
Girişimci Amaçlı Sosyal Medya Kullanımı ve Girişimcilik Niyeti İlişkisi: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç- Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya kullanımı hayatımıza girmiş ve farklı amaçlarla kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle girişimcilik konusunda sağladığı rahatlıklar çerçevesinde sosyal medya platformları girişimci olmak isteyen bireylere cazip gelmektedir. Girişimcilik ruhuna sahip bireyler, kendilerinde taşıdıkları girişimci kişilik özellikleri ve girişimcilik niyetleri doğrultusunda sosyal medyayı girişimcilik faaliyetlerini hayata geçirmek için kullanmaktadır. Bu araştırmanı amacı, üniversite öğrencilerinin girişimcilik amacıyla sosyal medya kullanımlarının girişimcilik niyetlerine etkisini belirlemektir. Yöntem- Araştırmanın örneklemi,  Gebze Teknik Üniversitesi’nde farklı bölüm ve farklı sınıf seviyelerinde öğrenim gören kolayda örnekleme yoluyla ulaşılmış 324 öğrenciden oluşmaktadır. Elde edilen veriler, SPSS istatistik programı ile analizlere tabii tutulmuştur. Bulgular- Yapılan analizler neticesinde girişimci amaçlı sosyal medya kullanım boyutları olan bilişsel kullanım boyutu ve öz yeterlilik boyutu ile girişimcilik niyetini anlamlı ve pozitif yönlü olarak etkilediği belirlenmiştir. Sonuç-. Üniversite öğrencilerinin girişimci amaçlı sosyal medya kullanımları girişimcilik niyetlerini artırmaktadır. Üniversiteli genç bireylerin, sosyal medya da sadece sosyal amaçlı gezinmenin dışında, geleceklerine yön verecek kariyer planlaması ile ilgili neler yapabileceklerini araştırmakta ve özellikle de daha önce yapılan girişim çalışmalarından da etkilenerek, girişimcilik özelliklerini de geliştirmeye çalıştıkları ve bu amaçla sosyal medyayı kullandıkları görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Introductive Social Media Use and Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive Introductive
2019
Yazar:  
Özet:

Today, with the development of technology, the use of social media has entered our lives and has begun to be used for different purposes. Especially in the context of the convenience it provides in the field of entrepreneurship, social media platforms appear attractive to individuals who want to become entrepreneurs. Individuals with the entrepreneurial spirit use social media to implement entrepreneurial activities in accordance with their entrepreneurial personality characteristics and entrepreneurial intentions. The purpose of this research is to determine the impact of the use of social media for entrepreneurial purposes by university students on entrepreneurial intentions. Method- The sample of the study consists of 324 students at Gebze Technical University, which are easily obtained through sample study at different departments and different class levels. The data obtained, of course, has been kept for analysis with the SPSS statistical program. The findings - The results of the analyses were determined that the dimensions of social media use for entrepreneurial purposes, the dimensions of cognitive use and the dimensions of self-capacity and the intention of entrepreneurship had a meaningful and positive impact. The result. The use of social media for entrepreneurial purposes of university students increases their entrepreneurial intentions. The university’s young individuals, the social media is also exploring what they can do in relation to career planning that will guide their future, and especially influenced by previously done entrepreneurial studies, they are also trying to improve their entrepreneurial characteristics and use the social media for this purpose.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.112
Atıf : 670
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini