Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 61
 İndirme 14
Koruma Sorumluluğu: Devletlerin Dünyasında İnsanları Korumak
2020
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, koruma sorumluluğunun sorunlu işleyişini kuramsal bir perspektifle analiz etmeyi amaçlamaktadır. Çalışma, İngiliz Okulu kuramından hareket ile insanların paylaştığı değer, kurum ve kurallarla, devletlerin paylaş-tığı değer kurum ve kurallar arasında bir çatışma oldu-ğunu öne sürmektedir. İngiliz Okuluna göre devlet dışı aktörlerin paylaştığı değer ve kurallar ile bu değer ve kurallar üzerine kurulmuş kurumlar dünya toplumunun birer unsurudurlar. Koruma sorumluluğu da bu tanım doğrultusunda dünya toplumunun bir unsuru olarak tanımlanmıştır. Ancak koruma sorumluluğunun uygu-lanması uluslararası topluma bırakılmıştır. Uluslararası toplum da İngiliz Okulu tarafından devletler arasında paylaşılan değer ve kurallar ile bunların üzerine kurulmuş kurumların yarattığı düzeni ifade eder. Çalışma kapsa-mında, koruma sorumluluğunun sorunlu işleyişinin temel sebebinin uluslararası toplumun dünya toplumuna göre günümüz uluslararası ilişkilerinin örgütlenme biçimini belirleyecek kadar baskın konumda bulunması olduğu iddia edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Protection Responsibility: Protecting People In The World Of States
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to analyze the problematic functioning of protection responsibility from a theoretical perspective. The study suggests that the movement from the English School theory to the values, institutions and rules that people share, the values and rules that the states share, has been a conflict between institutions and rules. According to the English School, the values and rules shared by non-governmental actors and the institutions founded on these values and rules are one of the elements of the world community. The protection responsibility is also defined as an element of the world community according to this definition. The responsibility for the protection of human rights has been given to the international community. The international community also represents the values and rules shared by the English School between the states and the order created by the institutions founded on them. The main reason for the problematic functioning of the protection responsibility is that the international community is in a position that is sufficiently dominant to determine the form of organization of today’s international relations according to the world community.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 399
Atıf : 4.070
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi