Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 113
 İndirme 12
Hastane İşletmeciliğinde Etkin Stok Yönetimi Eskişehir İli İlaç Stokları Uygulaması
2017
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sağlık sektörü günümüzde hızlı gelişen hizmet sektörlerinden birisidir. Hastaneler sağlık sektöründe kapladığı yerin büyüklüğü ve önemi sebebiyle, büyük işletmeler arasında değerlendirildiğinden profesyonel yönetim ilkeleriyle yönetilmelidirler. Sağlık hizmetlerinin toplumsal alanda etkili olabilmesi kaynakların etkili ve verimli kullanılmasıyla mümkündür. Hastanelerin, iktisadi etkinlik derecesi, hastanenin mevcut kaynakları ile elde edilebileceği maksimum çıktı değerlerine yakınlığı ile ilişkilidir. Hastaneler, çeşitli sağlık girdileri (sağlık personeli, hasta yatakları, ilaç vb.) kullanarak, çeşitli sağlık hizmetleri üreten hizmet birimleridir. Hastanelerin kullandıkları girdiler sabit iken, hizmet üretiminin artması ya da kalite ve diğer özellikleri sabit kalmak koşuluyla, mevcut sağlık hizmeti üretiminin, daha az sağlık girdisi kullanarak gerçekleştirebilmesi, etkinlik derecelerini arttıracaktır. Bu çalışmada, hastanelerin önemli bir gider kaynağı olan ilaç stoklarının etkin bir şekilde yönetilmesi ile minimum stokla çalışmak amaçlanmaktadır. Öncelikle bağlı sağlık tesislerimizdeki tüketilen 800 kalemin üzerindeki ilaçları mali sınıflama yaparak ve kutu bazındaçok tüketilen ilaçlarla ortak bir liste hazırlayarak Birlik İlaç Temel Listesini oluşturduk. Birlik ilaç listesinin toplam maliyetinin %80’ ini 91 kalem ilacın oluşturduğunu belirledik. İlaç maliyetimizin büyük bir bölümünü oluşturan ama sayıca daha az olan 91 kalem ilaç için çerçeve ihale yöntemi kullanılarak minimum stokla çalışarak stok maliyetlerini azaltmayı hedeflemekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Application Of Active Stock Management In Hospital Operation
2017
Yazar:  
Özet:

the health sector is one of the fast-growing service sectors nowadays hospitals should be managed with professional management principles that are evaluated among large businesses due to the size and importance of the place covered in the health sector, with the effective and efficient use of resources to be effective in the social field of health care services, the degree of iktisadi activity of hospitals is associated with the maximum output values that are achieved by the existing resources of the hospital, hospitals have a variety of health inputs using medical personnel patient beds pharmaceuticals, etc. while the inputs used by hospitals are fixed, the increase of service production or quality and other properties of the existing health care products have been implemented by using a list of pharmaceutical products that are consumed by using a minimum number of pharmaceutical products in the total amount of pharmaceuticals of pharmaceuticals, and a number of pharmaceuticals, and a number of pharmaceuticals in the minimum of pharmaceuticals, and a significant health care products, and a number of pharmaceuticals, which are used by using a number of medicines

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 717
Atıf : 2.649
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini