Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 138
 İndirme 42
Covıd-19 Salgını Sürecinde Sağlık Çalışanlarının Sosyal Damgalanma Algısının Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç- Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle çalıştıkları salgın sürecinde damgalanma riskiyle de karşı karşıya kaldıkları yönünde literatürde çeşitli kanıtlar bulunmaktadır. Bu çalışmada literatür bilgisi doğrultusunda sağlık çalışanlarının salgın sürecinde sosyal damgalanmayla ilgili algısını değerlendirmek ve bu konudaki riskleri ortaya koymak amaçlanmıştır. Yöntem- Sağlık çalışanlarının sosyal damgalanma algısını değerlendirmek amacıyla bu çalışmaya özgü bir ölçme aracı oluşturulmuştur. Araştırma elektronik ortamda oluşturulan anket formu aracılığıyla gerçekleştirilmiş, toplamda 151 katılımcıya ulaşılmıştır. Elde edilen veriler IBM SPSS 24.0 paket programı ile analiz edilmiştir. Ölçeğin toplam güvenilirlik değeri 0,86 olup, sosyal damgalanma, mesleki saygınlık, dışlanma ve damgalanmaya şahit olma boyutları için güvenilirlik değerleri sırasıyla; 0,91; 0,89; 0,74 ve 0,75 şeklindedir. Bulgular- Ölçeğin alt boyutları arasında mesleki saygınlık boyutu dışında genel olarak boyutlar arasında orta düzeyde ve olumlu yönde ilişki bulunmaktadır. Araştırma kapsamında elde edilen diğer bulgu, sağlık çalışanlarının % 51,2 oranda sosyal damgalanma yaşadığı yönündedir. Yapılan T-testi sonuçları ölçek toplam puanı ve alt boyutlarında cinsiyete ve medeni duruma göre farklılık bulunmadığını, ANOVA Testi sonuçları da aynı değişkenlerde yaş gruplarına ve eğitim durumuna göre farklılaşma olmadığını göstermektedir (p>0.05). Sonuç- Uzun dönemde oldukça fazla olumsuz etkisi olan sosyal damgalanma algısının azaltılması için sağlık çalışanlarına benlik duygusunu geliştirecek çalışmalar yapılması gerektiği düşünülmektedir. Sağlık hizmetlerinin sunulması sürecinde hizmet kalitesinin sürdürülebilmesi noktasında ana aktör olan sağlık çalışanlarında olumsuz duygu ve düşüncelerin azaltılmasının son derece önemli olduğu unutulmamalıdır

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Assessment Of The Social Assessment Algorithm Of The Safety Worker In The Process
2020
Yazar:  
Özet:

There are various evidence in the literature that health workers are faced with the risk of signing in the epidemic process they work with great devotion. This study, based on literary knowledge, aims to evaluate the perception of health workers about social markings in the epidemic process and to reveal the risks in this area. Method - A measurement tool is created to assess the perception of social markings of health workers. The survey was conducted through an electronic form of survey, with a total of 151 participants reached. The data was analyzed using the IBM SPSS 24.0 package program. The total reliability value of the measure is 0.86 and the reliability values for the dimensions of social marking, professional reputation, exclusion and witnessing marking are 0.91; 0.89; 0.74 and 0.75 respectively. Results- There is a relationship between the lower dimensions of the scale, in general, between the dimensions in the middle and in the positive direction, in addition to the size of professional reputation. The other findings found that 51.2% of health workers experienced social marks. The results of the T-test show that the scale total score and sub-dimensions do not differ according to gender and civic status, and the results of the ANOVA Test also show that the same variables do not differ according to age groups and educational status (p>0.05). The result- It is believed that studies should be carried out to improve the self-sensation of health workers in order to reduce the perception of social signalization, which has a significant negative impact in the long term. It should not be forgotten that the reduction of negative feelings and thoughts in health workers, which are the main actor in the point ofining the quality of the service in the process of providing health services, is extremely important.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.112
Atıf : 670
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini