Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 66
 İndirme 14
İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin Mobil Öğrenmeye Yönelik Tutumları
2020
Dergi:  
Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrencilerin mobil öğrenme teknolojilerine yönelik tutumlarını incelemeyi amaçlanmıştır. Bu temel amaç doğrultusunda katılımcıların “Mobil Öğrenmeye Yönelik Tutum Ölçeğinden” aldıkları puanların cinsiyet/sınıf değişkenine göre anlamlı bir farklılık gösterip göstermediğine bakılmıştır. Araştırma yöntemi olarak nicel araştırma yöntemlerinden nedensel karşılaştırma tercih edilmiştir. Araştırmanın örneklemi; Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İlahiyat Fakültesi’nde 1. Sınıfta (55) ve 2. Sınıfta (46) okuyan ve yaşları 18-30 arasında değişen toplam 101 gönüllü öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmaya katılan öğrencilerin mobil öğrenmeye yönelik tutumlarına ait veriler nicel olarak Demir ve Akpınar tarafından 2016 yılında geliştirilen “Mobil Öğrenmeye Yönelik Tutum Ölçeği” ile toplanmıştır. Araştırmada elde edilen nicel veriler SPSS 20.0 veri analizi programı ile çözümlenmiş ve bağımsız gruplar t-testi ile analiz edilmiştir. Araştırmanın ilk sonucuna göre çalışmaya katılan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin cinsiyet değişkenine göre ölçek alt faktörlerinde (memnuniyet, öğrenmeye etki, motivasyon, kullanışlılık) ve ölçek toplam puanlarının anlamlı bir şekilde farklılaşmadığı sonucuna ulaşılmıştır. İkinci olarak katılımcılar arasında sınıf değişkenine göre kullanışlılık alt ölçeğinde anlamlı bir farklılık olmadığı; fakat memnuniyet, öğrenmeye etki, motivasyon ve ölçek toplam puanı açısından anlamlı bir farklılık olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Attitudes Of The Teological School Students Towards Mobile Learning
2020
Yazar:  
Özet:

This research aims to study the attitudes of students studying at the Faculty of Theology towards mobile learning technologies. In accordance with this main objective, it was considered whether the points received by the participants from the "Mobile Learning Attitude Scale" showed a significant difference according to the gender/class variable. Causal comparison of quantum research methods is preferred as a research method. Examples of the study; Hatay Mustafa Kemal University (MKU) Theological Faculty 1. 5th and 2nd classes. There are a total of 101 volunteer students in the class (46) and age between 18-30. The data on the attitudes of the students participating in the study towards mobile learning were quantitatively collected with the "Mobile Learning Attitude Scale" developed by Iron and Akpınar in 2016. Quantitative data obtained in the study were analyzed with the SPSS 20.0 data analysis program and analyzed with the independent group t-test. According to the first outcome of the study, the study found that the scale subfactors (satisfaction, learning impact, motivation, utility) and the scale total scores of the students who participated in the study did not differ significantly according to the gender variable. Secondly, there is no significant difference between the participants in the lower scale of utility according to the class variable; but there is a significant difference in terms of satisfaction, learning impact, motivation and scale's total score.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 636
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini