Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 15
Political Stability and Economic Growth Relation: The Case Of Turkey and Turkic Republics
2020
Dergi:  
Journal of Economics Finance and Accounting
Yazar:  
Özet:

Purpose – The purpose of this study is to investigate the possible relation between political stability and economic growth in Turkey and Central Asian Turkic Republics namely, Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Uzbekistan, Tajikistan and Turkmenistan. By doing so, we will be able to conclude the effect of political stability on transition economies such as Turkic countries. Methodology – We employ panel data analysis methods which take cross section dependency into account. In this regard, we employ cross section dependency test and unit root tests. In the second step, we use panel unit root co-integration test. At the end we employ panel VAR causality and Köse and Emirmahmutoğlu Panel causality tests. Findings- Results imply that there is a uni-directional causality running from gross domestic product per capita to political stability. In country based analysis, it is seen that the causation linkage running from political stability to economic growth occurs in only Azerbaijan. In other countries, there is no relationship between variables. Conclusion- According to results, it is possible to conclude that political stability is not a pre-condition of economic growth in Turkic economies, except Azerbaijan. On the other hand, political stability might be a pre-condition of another macroeconomic indicator such as inflation, trade opennes and etc.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Economics Finance and Accounting

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 380
Atıf : 441
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini