Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 145
 İndirme 79
 Sesli Dinleme 1
Okul Öncesi Dönemdeki Çocukların Okul Kavramına İlişkin Metaforik Algıları
2018
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim, günümüzün en yaygın toplumsal kurumlarından birisi olan okullarda verilmektedir. Bu nedenle eğitim sürecinin odağında okul kavramı yer alır. Okulun zaman içerisinde değişen ve gelişen rol ve sorumlulukları onun varlığına yönelik bakış açılarını etkilemiştir. Buna bağlı olarak okulun hitap ettiği yakın ve uzak çevrede yer alan, öğretmen, çocuk, veli, yönetici vb. algılarında da bir takım değişiklere yol açtığı söylenebilir. Özellikle okul öncesi çocuklarda okul kavramına ilişkin algı, son derece önemlidir. Bu noktadan hareketle çalışma, okul öncesi dönemdeki çocukların “Okul” kavramına ilişkin sahip oldukları algıları metaforlar aracılığıyla ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Çalışma, nitel araştırma desenlerinden olgu bilim desenine göre yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubuna tesadüfî örnekleme yöntemi ile seçilen Türkiye, Bulgaristan ve Kıbrıs’ta okul öncesi eğitim kurumuna devam eden toplam 75 çocuk dahil edilmiştir. Veriler, çocukların okul kavramı ile ilgili algılarını belirlemek amacıyla “Okul … gibidir. Çünkü …” ifadelerini tamamlamasıyla elde edilmiştir. Toplanan veriler içerik analizi tekniği ile analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Elde edilen bulgulara göre çocuklar “Okul” kavramı için geçerli toplam 73 (Türkiye 36, Bulgaristan 22 ve Kıbrıs 15) metafor üretmiştir. Üretilen bu metaforlar daha sonra ortak özellikleri ve benzetme yönleri dikkate alınarak kategorileştirilmiştir. Bu işlem sonucunda “Okul” kavramı için çeşitli kategoriler elde edilmiştir. Türkiye için yaşam alanı, eğlendirici, bilgi sağlayıcı, ilgi çekici, sosyal ilişkiler, güven verici ve kural kategorileri; Bulgaristan için yaşam alanı, eğlendirici, bilgi sağlayıcı, ilgi çekici, sosyal ortam, güven verici ve sağlık kategorileri, Kıbrıs için yaşam alanı, eğlendirici, bilgi sağlayıcı, tanımlayıcı, sosyal ilişkiler, güven verici ve açık alan kategorileri olmak üzere toplam 21 kategori elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Metaphoric Perceptions For The School Concept Of Children In The Preschool Period
2018
Yazar:  
Özet:

the education is given in schools that are one of the most common social institutions of today, so the school concept is located in the room of the educational process, changing and developing roles and responsibilities in the time of the school affecting the perspectives of its existence, depending on the close and remote environment where the school appeals to, the teachers of the children and the manager, etc. in the perception of the school concept, especially in preschool children, the perception of the school is extremely important, in order to bring out the perceptions of preschool children with the concept of “schools” and the research methods of the study of the study of the study was developed by means of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of a total research of the study of the study group of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the implementation of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of the study of

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 2.543
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini