Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 86
 İndirme 30
Balikesi̇r Ovasi ve Yakin Cevresi̇ni̇n Neotektoni̇k Ozelli̇kleri̇ ve Depremselli̇gi̇
2004
Dergi:  
Coğrafi Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Deprem jeolojik kökenli doğal bir afettir. Alp-Himalaya tektonik kuşağında yer alan Türkiye’de bu doğal afet nedeniyle çok sayıda can ve mal kaybı olmaktadır. Türkiye’nin depremselliği, genel olarak Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Türkiye deprem bölgeleri haritasında gösterilmekle birlikte, lokal alanlarda yapılacak çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle, bu çalışmada Balıkesir Ovası ve yakın çevresinin neotektonik özellikleri ve depremselliğinin ortaya konması amaçlanmıştır. Öncelikle inceleme alanı ve çevresinde deprem üreten diri fayların neotektonik özellikleri üzerinde durulmuştur. Daha sonra ise 1900-2000 yılları arasındaki aletsel döneme ait deprem katalogu uygun istatistiksel yöntemler kullanılarak incelenmiştir. Depremler magnitüdlerine ve derinliklerine göre sınıflandırılmıştır. Bu çalışmanın birinci bölümünde Güney Marmara-Kuzeybatı Ege’de 38o50′N-40o50′N enlemleri ile 26o00′E-29o40′E boylamları arasındaki alanda magnitüdü 4.0 M’den büyük olan depremlerin, ikinci bölümünde ise 39o44′N-3977′N enlemleri ile 27o76′E28o15′E boylamları arasındaki Balıkesir Ovası ve yakın çevresinde gerçekleşmiş olan depremlerin dış merkez (episantr) dağılımları incelenmiştir. İnceleme alanında depremlerin gelecekte olma olasılıkları ve kaç yılda bir tekrarlanacakları Poisson modeli kullanılarak hesaplanmıştır. Sonuçlar değerlendirilerek önerilerde bulunulmuştur

Anahtar Kelimeler:

The Neotectonic Characteristics and Seismicity Of Balikesir Plain and Its Surroundings
2004
Yazar:  
Özet:

Earthquake is a natural hazard associated with geologic events. In Turkey, which is on the Alp’s Mountain belt, people have lost lives and property because of this disaster. Although seismotectonic regions of Turkey are shown in general on Turkish earthquake map, which is made by General Directorate of Disaster Affairs, studies on local areas are needed. Main objective of this study was to put forward neotectonic characteristics and seismicity of the Balıkesir Plain and its surroundings. Firstly, neotectonic features of the region were studied. Secondly, for this paper, earthquake records between 1900 and 2000 years were examined by suitable statistical methods. Earthquakes’ magnitudes and depths were then classified. In first part of the study, earthquakes’ epicenters more than 4.0 Mw on the Southern Marmara-Northwest Aegean regions between 38o50′N-40o50′N latitudes and 26o00′E-29o40′E longitudes and, in the second part, earthquakes’ epicenters on the Balıkesir Plain and its surroundings between 39o77′N-40o50′N latitudes and 27o76′E-28o15′E longitudes were shown and analyzed on the maps. In the study area, probability of earthquake occurrences andrepetitions were calculated from the statistical aspects by using Poisson model. The study concluded with the analyses of values and provided some suggestions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Coğrafi Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 267
Atıf : 2.553
2023 Impact/Etki : 0.333
Coğrafi Bilimler Dergisi