Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 67
 İndirme 54
İnsan Kaynakları Yönetiminde Mülakat Hataları ve İnsan Kaynakları Uzmanlarının Verimlilik Algısı
2019
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmelerin işe alım süreçlerinde uyguladıkları yöntemler arasından en etkilisi ama aynı zamanda en çok hata yapılmaya müsait yöntem mülakat yöntemidir. Geçmişten günümüze kadar bakıldığında mülakat yönteminde verimliliği belirleyici unsurun daima insan olduğunu görmekteyiz. Bu durumda insanı iletişim kurarken etkileyebilecek her türlü unsurun mülakat sürecinde de etkili olabileceğini ve bu durumun mülakat sürecini etkileyerek hatalı kararlar alınmasına sebep olabileceği göz ardı edilmemelidir. Bu tip hatalı kararların işletmenin verimliliği üzerinde büyük oranda etkisi olduğu düşünülmektedir. Tezin birinci bölümü giriş kısmından oluşmaktadır. İkinci bölümde ise literatüre yer verilmiştir. Üçüncü bölüm araştırmanın felsefi boyutunu, dördüncü bölüm ise araştırmanın anket kısmını ve analizini içermektedir. Son bölümde ise tezin sonucunda elde edilen verilerden bir çıkarım yapılmış ve öneriler getirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

İnsan Kaynaklari Yonetiminde Mulakat Hatalari ve İnsan Kaynaklari Uzmanlarinin Verimlilik Algisi
2019
Yazar:  
Özet:

The most effective of the methods employed by in the recruitment processes, but also the most available method for making mistakes, is the interview method. From the past to the present, we see that the determining element of efficiency in the method of interview is always human. In this case, it should not be neglected that any kind of element that can affect the person when communicating can also be effective in the conversation process and that this situation can cause the conversation process to make wrong decisions. This type of wrong decisions is believed to have a significant impact on the efficiency of the business. The first part is made up of the entrance. In the second part, the literature is presented. The third part includes the philosophical dimension of the research, and the fourth part includes the survey and analysis of the research. In the last section, the results of the thesis were drawn out and the recommendations were brought.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.534
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini