Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 95
 İndirme 52
Obsesif Kompulsif Bozuklukta Emdr Terapinin Etkisi: Olgu Sunumu
2020
Dergi:  
The Journal of Turkish Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Obsesif kompulsif bozukluklarda ilaç tedavisi ile birlikte alınacak psikoterapi desteğinin iyileşme sürecine olumlu katkılar sağladığı bilinmektedir. Çocukluk döneminde yaşanan olumsuz yaşantılar ve bu yaşantıların işlenmesi noktasında yaşanan sıkıntıların gelecekte olumsuz yaşam olaylarında kendini gösterebileceği ve bireyde farklı psikolojik rahatsızlıklara sebep olabileceği anlayışı göz hareketleri ile duyarsızlaştırma ve yeniden işleme (EMDR) terapinin psikolojik sorunlara bakış açısının temelini oluşturmaktadır. Bu çalışma ile birlikte obsesif düşüncelere sahip bireye EMDR terapi tekniği kullanılarak yapılan danışma oturumları özetlenmiştir. Bireyin sorunları genel bir terapi planlaması formuna yazılmış olup her anısı için birer çalışma kağıdı doldurulmuştur. EMDR terapinin genel bir tanıtımı ile başlanan sürece, anıların işlenmesi amacıyla EMDR terapi protokolünde yer alan basamakların uygulanması ile devam edilmiştir. Uygulamalar sonrasında bireydeki iyileşme süreci ele alınmış olup yapılan kontrol seansında bireyde yaşanan sorunlarda azalma olduğu, kendini daha huzurlu hissettiği belirtilmiştir. Kısa sürede olumlu sonuçlar vermesi terapinin uygulanabilirliği ve işlevselliğini desteklemekte ve sonraki benzer vakalarda faydalanılabilecek bir olgu sunumu olması bakımından önemli olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Emdr Therapy On Obsessive Compulsive Disorder: Facts Presentation
2020
Yazar:  
Özet:

It is known that the support of psychotherapy to be taken along with medication in obsessive compulsive disorders has a positive contribution to the healing process. The perception that negative experiences in childhood and the difficulties in the processing point of these experiences can manifest themselves in the negative life events in the future and can cause different psychological disorders in the individual is the basis of the viewpoint of the psychological problems of eye movements and de-sensitivization and re-treatment therapy (EMDR). With this study, the consultation sessions made using the EMDR therapy technique for the individual with obsessive thoughts were summarized. The individual’s problems are written in a general therapeutic planning form and a work paper for each memory is filled. As long as it began with a general promotion of EMDR therapy, it was continued with the implementation of the steps in the EMDR therapy protocol for the purpose of processing memories. After the application, the healing process in the individual has been addressed and in the control session it has been stated that the problem in the individual is reduced, he feels more peaceful. It is believed that it is important to provide positive results in the short term in support of the applicability and functionality of the therapy and in the context of the presentation of a fact that can be benefited in subsequent similar cases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Journal of Turkish Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 917
Atıf : 9.122
2023 Impact/Etki : 0.609
The Journal of Turkish Educational Sciences