Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 1
Hedef Baskısının Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi: Bankalar Üzerine Bir Uygulama
2021
Dergi:  
Journal of Current Researches on Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, hedef baskısı algısının örgütsel bağlılık algısı üzerindeki etkisinin belirlenmesi amacıyla hedef politikalarının en sık ve en yoğun olarak uygulandığı bankacılık sektöründe bir uygulama yapılmıştır. Araştırma kapsamında Van ilinde bulunan özel ve kamu bankalarında çalışan banka personelleri ile anket yöntemi yoluyla veriler elde edilmiş olup, veriler SPSS20 programı ile analiz edilmiştir. Elde edilen veriler betimleyici analiz, açıklayıcı ve doğrulayıcı faktör analizi, T-testi, Anova testi, korelasyon analizi ve regresyon analizlerine tabi tutulmuştur. Yapılan korelasyon analizinde banka çalışanlarının hedef baskısı ve örgütsel bağlılık algıları arasında negatif bir korelasyon (-0,153) değeri elde edilirken; regresyon analizinde ise hedef baskısı faktörüne ait R-kare değeri 0,023 olarak elde edilmiştir. Elde edilen bu sonuçlar, örgütsel bağlılık faktörüne ilişkin toplam varyansın (değişimin) % 0,2’sinin hedef baskısı değişkeni ile açıklanabileceğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Target Pressure On Organizational Liability: A Application On Banks
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, an application was made in the banking sector where the target policies are most frequently and intensely applied in order to determine the impact of the target pressure perception on the organizational commitment perception. In the framework of the research, data were obtained through the survey method of bank staff working in private and public banks in the province of Van, and the data were analyzed through the SPSS20 program. The data obtained was submitted to illustrative analysis, explicative and verifying factor analysis, T-test, Anova test, correlation analysis and regression analysis. In the correlation analysis, a negative correlation value (-0,153) is achieved between the target pressure of the bank employees and the perceptions of organizational commitment; in the regression analysis, the target pressure factor’s R-quarter value is achieved at 0.023. These results show that 0.2% of the total variance (variation) of the organizational commitment factor can be explained by the target pressure variable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Current Researches on Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 71
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini