Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 12
Türkiye'deki Ailelerin Sosyal ve Ekonomik Güvenliği: Oecd ve Ab Ülkeleri ile Bir Karşılaştırma
2020
Dergi:  
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonomik ve sosyal güvenlik kavramı, özellikle 2. Dünya Savaşı sonrasında önem kazanmıştır. Savaş sonunda insanların sosyal ve ekonomik olarak mağduriyetlerinin ve düşkünlüklerinin giderilmesi devlet tarafından en önemli görevlerin başında gelmiştir. Daha sonraki yıllarda ülkeler, ekonomik ve sosyal güvenlik kavramını geliştirmiş, sosyal güvenlik ve ekonomik harcamalarını arttırmıştır. Günümüzde devletler ve politika geliştiriciler ekonomik ve sosyal güvenlik harcamaları konularında daha hassas davranmaktadır. Fakat çoğu ülkedeki yaşlı nüfusun genç nüfustan fazla olması, bununla beraber kayıt dışı ekonominin yüksek seviyelerde olması sosyal ve ekonomik güvenliğin gelişimine ket vurmaktadır. Çalışmada Türkiye’nin sosyal ve ekonomik güvenlik harcamaları, ülke nüfusuna oranı, harcamaların bütçeden ayrılan payına yer verilmiştir. Türkiye, AB ve OECD ülkeleri arasında sosyal ve ekonomik güvenlik harcamaları farklılıkları veriler ile tahlil edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social and Economic Security Of Families In Turkey: A Comparison With Oecd and Eu Countries
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of economic and social security, especially 2. It gained importance after the World War. At the end of the war, the elimination of people’s social and economic victims and desires came to the forefront of the state’s most important tasks. In the subsequent years, countries have developed the concept of economic and social security, increased their social security and economic spending. Today, governments and policy developers are more sensitive to economic and social security spending issues. But the fact that the elderly population in most countries is more than the young population, and that the unregistered economy is at a high level, is a threat to the development of social and economic security. The study included the social and economic security expenditure of Turkey, the proportion to the country’s population, the share of the expenditure separated from the budget. The differences in social and economic security expenditure between Turkey, the EU and the OECD countries have been assessed by data.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 610
2023 Impact/Etki : 0.667
Uygulamalı Sosyal Bilimler Dergisi