Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 45
 İndirme 13
Genç Elit Güreşçilerde Kuvvetle Bazı Antropometrik Paremetrelerin İlişkisinin İncelenmesi / Investıgatıon Of The Relatıonshıp Between Strength and Some Anthropometrıc Parameters In Young Elıte Wrestlers
2009
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türk milli takımında yer alan genç elit güreşçilerde kuvvet ölçümleri ile bazı antropometrik parametreler arasındaki ilişkinin belirlenmesidir. Çalışmaya katılan güreşçilerin yaş ortalamaları 19,5 ±1,6 (yıl) , boy 1,73± 0,7 (m) ve 76,8 ±14,7 (kg) vücut ağırlığına sahip toplam 66 genç erkek milli güreşçi gönüllü olarak katılmıştır. Güreşçilerin bağımlı değişkenler olarak ağırlık, uzunluk çap ve cevre ölçümleri ile bağımsız değişkenler olarak da sırt, bacak ve el pençe kuvveti alınmıştır. Ölçüm sonuçlarının aritmetik ortalaması, standart sapması, minimal ve maksimal değerleri tespit edilmiştir. Kuvvet ve Antropometrik ölçüm sonuçları arasındaki ilişkiler ise pearson korelasyonu ile test edilmiştir. Güreşçilerin boy uzunluğu, vücut ağırlığı, VKI ile sırt kuvveti, bacak kuvveti ve pençe kuvveti ile ilgili vücut bölümleri arasında 0,01 ve 0.05 seviyesinde anlamla ilişki bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Güreş, Kuvvet, Antropometri ABSTRACT The purpose of this study was to determine the relationship between strength and some anthropometric parameters in young elite wrestlers. The study group was composed of 66 young wrestlers of the Turkish National Wrestling Team. Their average age was 19.5±1.6 (years) , average height was 1.73±0.7 (m) and average weight was 76.77±14.7 (kg). Their weight, height, diameter and circumference were used as dependent variables, whereas their back power, leg power, hand grip strength were used as independent variables. The data gathered from the measurement were analyzed through arithmetic means, standard deviations, minimal and maximal values. The relationships between strength and results of anthropometric measurements were analyzed by using Pearson Correlation. In conclusion, there are statistical differences at the 0.01 and 0.05 levels between height, weight, BMI and back power, leg power, hand grip strength in wrestlers. Key Words: Wrestling, Strength, Anthropometry

Anahtar Kelimeler:

2009
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 489
Atıf : 1.079
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences