Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 85
 İndirme 40
Katılım Bankacılığı ve Konvansiyonel Bankacılığın Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkileri: Türkiye Üzerine Bir İnceleme
2020
Dergi:  
Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda, finansal gelişme ve ekonomik büyüme arasındaki ilişki, yazında dikkat çeken konulardan biri haline gelmiştir. Türkiye’de de katılım bankacılığı olarak bilinen İslami bankacılığın finans piyasası içerisinde ağırlığının artması ile finansal gelişme ve ekonomik büyüme ilişkisi katılım bankacılığı özelinde tartışılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada hem katılım bankacılığının hem de geleneksel bankacılığın gelişiminin ekonomik büyümeye etkisi 2005-2016 dönemi çeyrek verileriyle ARDL Sınır Testi yaklaşımı ile incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre katılım bankacılığı ve geleneksel bankacılığın gelişimi ile ekonomik büyüme arasında doğrusal olmayan bir ilişki tespit edilmiştir. Yapılan analizler ve tespitler neticesinde bazı öneriler sunulmuştur. Bu doğrultuda ekonomik büyümeyi artırmada katılım bankacılığının geliştirilmesi ve derinleştirilmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Participating Banking and Conventional Banking On Economic Growth: A Review On Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

In recent years, the relationship between financial development and economic growth has become one of the topics of attention in the summer. In Turkey, also known as participation banking, the increased weight of Islamic banking in the financial market and the financial development and economic growth relationship began to be discussed in the participation banking specialty. In this study, the impact of both participating banking and the development of traditional banking on economic growth was studied by the ARDL Border Test Approach with quarterly data for the period 2005-2016. According to the results obtained, a non-linear relationship between participating banking and the development of traditional banking and economic growth has been established. Following the analyses and findings, some recommendations were presented. In this regard, it is recommended to develop and deepen the participation banking in increasing economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 396
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini