Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 59
 İndirme 17
Üstbiliş Stratejilerine Dayalı Dinleme Etkinliklerinin İlkokul Dördüncü Sınıf Öğrencilerinin Dinlediğini Anlama Becerilerine Etkisi
2020
Dergi:  
Anadolu University Journal of Education Faculty
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı üstbiliş stratejilerine dayalı süreç temelli dinleme etkinliklerinin ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin dinlediğini anlama becerisine, dinlemeye yönelik tutumlarına olan etkisinin ve etkinliklere yönelik deney grubu öğrencilerinin görüşlerinin belirlenmesidir. Araştırmada karma araştırma deseni kullanılmıştır. Araştırmanın nicel boyutunda ön test ve son teste dayalı yarı deneysel desen kullanılmış, nicel veriler nitel verilerle desteklenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Eskişehir il merkezinde bulunan bir ilkokulda öğrenim gören 49 dördüncü sınıf öğrencisinden oluşmaktadır. Deney ve kontrol grubuna uygulama öncesi ve sonrasında ön test ve son test “Dinlediğini Anlama Testi” ve “Dinlemeye Yönelik Tutum Ölçeği” uygulamıştır. Deney grubu öğrencilerinin süreç sonunda görüşünü belirlemek için öğrencilerle yarı yapılandırılmış görüşme gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda öğrencilerin “Dinlediğini Anlama Testi” ve “Dinlemeye Yönelik Tutum Ölçeği” kullanılarak gerçekleştirilen son testten aldıkları başarı puanları arasında deney grubu lehine anlamlı bir farklılık vardır. Deney grubu öğrencileriyle yapılan yarı yapılandırılmış görüşmeden elde edilen veriler doğrultusunda öğrencilerin üstbiliş stratejilerine dayalı dinleme etkinliklerine yönelik tutumlarının olumlu yönde olduğu belirlenmiştir. Bu bulgular doğrultusunda üstbiliş stratejilerine dayalı dinleme etkinliklerinin öğrencilerin dinlediği anlama becerisini geliştirdiği ve dinlemeye yönelik tutumlarını olumlu yönde etkilediği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Listening Activities Based On Super-knowledge Strategies On Understanding That Primary Fourth-class Students Listen To
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine the ability to understand the process-based listening activities of primary school fourth class students listen to, the impact on their listening attitudes and the views of the experiment group students on the activities. Karma research has been used. Quantitative dimensions of the study were used on the basis of pre-test and semi-experimental patterns, and quantitative data were supported by qualitative data. The study group consists of 49 fourth-class students studying in a primary school located in the center of Eskişehir province. The experiment and control group applied the pre- and after-application test and the final test "Test to understand what you hear" and "Speaking-to-hearing attitude scale". A semi-configured interview with students was conducted to determine the opinion of the students of the experimental group at the end of the process. There is a significant difference between the results of the study that students obtained from the final test using the "Test of Understanding" and the "Speaking Attitude Scale" in favour of the experimental group. According to the data obtained from the semi-structured interviews with the experimental group students, the students’ attitudes towards the listening activities based on superintelligence strategies have been determined in a positive direction. According to these findings, it can be said that listening activities based on super-intelligence strategies develop the understanding skills students listen and have a positive impact on their attitudes towards listening.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu University Journal of Education Faculty

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 239
Atıf : 529
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini