Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 80
 İndirme 43
Ozel Yetenekli̇ ve Normal Geli̇si̇m Gosteren Ogrenci̇leri̇n Ahlaki̇ Ki̇mli̇k ve Ozgeci̇li̇k Duzeyleri̇ni̇n İncelenmesi̇
2018
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, üstün yetenekli ve normal gelişim gösteren öğrencilerin ahlaki kimlik ve özgecilik düzeylerini karşılaştırmaktır. Bir diğer amaç ise üstün yetenekli öğrencilerin ahlaki kimlik ile özgecilik düzeyleri arasındaki olası ilişki düzeyini saptamaktır. Çalışmada, ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Çalışmada veri toplamak amacıyla İzmir ilinde uygun örnekleme ile seçilmiş 333’ü(%74.8) normal öğrenci ve 112’si (%25.2) üstün zekâ/yetenekli BİLSEM öğrencisi olmak üzere toplamda 445 ortaokul öğrencisinden yardım alınmıştır. Öğrencilerin 220’si (% 49.4) kız, 225 (%51.6) erkektir. Veri toplamak amacıyla Ahlaki Kimlik Ölçeği ile Özgecilik Ölçeği kullanılmıştır. Veriler analiz edilirken t testi, Pearson momentler çarpımı korelasyon analizi ve regresyon analizi kullanılmıştır. Araştırmada t testi sonuçlarına göre üstün yeteneklilerin ahlaki kimlik düzeyleri ile özgecilik düzeyleri normal öğrencilerden istatistiksel olarak anlamlı şekilde yüksek çıkmıştır.  Pearson korelasyon analizi sonucunda üstün yetenekli öğrencilerin ahlaki kimlikleri ile özgecilik düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı ve pozitif yönde bir ilişki bulunmuştur. Regresyon analizi sonucunda üstün yetenekli öğrencilerin ahlaki kimliklerinin özgecilik düzeylerini istatistiksel olarak anlamlı şekilde yordadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Moral Identity and Emotion Levels Of Students Showing Special Talented and Normal Development
2018
Yazar:  
Özet:

the main objective of this study is to compare the moral identity and self-development levels of students who have superior talented and normal development, a other purpose is to identify the possible level of relationship between the moral identity of superior talented students and self-employment levels in the study was used in relational screening model in order to collect data in the study, selected 333 with appropriate sampling in the province of izmir, a total of 445 secondary school students, as well as a result of a significant research analysis of ethical identification analysis of the students and statistical levels of 494, as a result of the moral research analysis of the ethical identities in the development of the researches, and the research analysis of the physical identities of the identities of the identities of the identities of the identities of the statistical levels of the identities of the identities of the identities of the students were significantly improved vulnerability of the patients, and statistical studies, in the patients, as a result of the identities of the researches, as a result of the identities of the research analysis of the physical identities in the research were used in the research analysis of the statistically

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.538
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi