Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
Crime Of Aggression Under The Rome Statute and Exclusion Of Unilateral Humanitarian Intervention
2018
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Tek taraflı insani müdahaleler uluslararası hukuk ve uluslaraası ilişklerin en tartışmalı konularından biri olagelmiştir. Bu tartışmadan şurdan kaynaklanır: İnsani müdahale ağır insan hakları ihlallerinden dolayı acı çeken insanları kurtarmak gibi takdire şayan bir amaca hizmet etse de, uluslararası hukukta genellike yasadışı olarak kabul edilir. Bu çalışmanın temel amacı, genellikle yasadışı olarak kabul edilen tek taraflı insani müdahale konseptinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kurucu metni olan Roma Statüsü'ne uygunluğunu incelemektir. Çalışmanın savunduğu temel fikir, her ne kadar tek taraflı insani müdahale doktrini uluslararası ilişkilerin yasadışı bir uygulaması olması da, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin insani amaçlarla askeri müdahale emri veren kişileri yargılama yetkisine sahip olmadığıdır. Bunun nedeni, tek taraflı insani müdahale konseptinin uluslararası hukukun “gri bir bölgesi”nde yer almasındandır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.181
Atıf : 4.674
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini