Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 42
 İndirme 3
Bağlama Sorunsalı Üzerine Alternatif Bir Malzeme Olarak “ip”
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Binlerce yıldır insanların temel kullanım alanlarını oluşturan ve bir tekstil ürünü olan ip, günümüzde de birçok sanatçının sıklıkla kullandığı malzemelerden biridir. Bilimsel-teknolojik yeniliklerin odağında olan sanat pratiklerinin dilinin değişmesi ve dönüşmesi ile eserlerinde ip kullanan sanatçıların ifade alanı da genişlemiştir. Günümüz sanat anlayışının da aynı paralellikte olması gerçeğiyle ip kullanan sanatçılar malzemenin geçmişini ve kültürel yapısını da bağlam içine aldıkları özgün eserler ortaya koymaktadırlar. Bu çalışmada, bağlama sorunsalı üzerine alternatif bir malzeme olarak ipi kullanan Janet Echelman, Fırat Neziroğlu, Machiko Agano, Sandra de Groot, Chiharu Shiota, Tomas Saraceno, Zeliha Kayahan ve Naile Çevik’in sanatsal üretimlerine odaklanılmıştır. Ayrıca günümüz sanatında ve sanatçı üretimlerinde ipin aldığı farklı anlamlar aracılığı ile çağdaş sanata bakabilmek ve bu kullanım nesnesinin sanata yansımasında yarattığı anlamlar incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

It Is An Alternative Material To The Linking Problem "ip"
2021
Yazar:  
Özet:

The wire, which for thousands of years has formed the main areas of use of people and is a textile product, is one of the materials that many artists often use today. The change and transformation of the language of art practices, which are focused on scientific and technological innovations, and the expression area of artists who use the thread in their works has also expanded. The fact that today’s art understanding is in the same parallel is that the artists who use the tape reveal the history of the material and its cultural structure in the context of the original works. This study focuses on the artistic productions of Janet Echelman, Fırat Neziroğlu, Machiko Agano, Sandra de Groot, Chiharu Shiota, Tomas Saraceno, Zeliha Kayahan and Naile Çevik, who use the wire as an alternative material on the linking problem. It is also studied in contemporary art and artists' production through the different meanings it takes to look at contemporary art and the meanings that this object of use creates in the reflection of art.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 91
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini