Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 33
 İndirme 6
Girişimci ve Yenilikçi Üniversitelerin Etkinliklerinin Ölçülmesi
2021
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin büyümesinde ve gelişmesinde üniversitelerin, özellikle girişimci ve yenilikçi üniversitelerin ekonomiye katkıları önem taşımaktadır. Çalışmada Türkiye`deki girişimci ve yenilikçi üniversitelerin hem girişimsel ve hem de akademik açıdan etkinliklerinin analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için iki farklı model oluşturularak Veri Zarflama Analizi kullanılmıştır. Ayrıca, etkin üniversitelerin Süper Etkinlik skorları belirlenmiştir. Çalışma bulgularında, Girişimcilik ve Yenilikçilik yönünden etkinliklerinin değerlendirildiği ölçeğe göre sabit getirili analizde üniversitelerin %18`inin, ölçeğe göre değişken getirili analizde ise %26`sının etkin olduğu görülmüştür. Bilimsel Çalışma yönünden etkinliklerinin değerlendirildiği ölçeğe göre sabit getirili analizde üniversitelerin %24`ünün, ölçeğe göre değişken getirili analizde ise %40`ının etkin olduğu tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda Türkiye`deki girişimci ve yenilikçi üniversitelerin mevcut kaynaklarını daha etkin kullanmaları ve çıktıları artırmaları gerektiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Measuring The Efficiency Of Entrepreneurial and Innovative Universities
2021
Yazar:  
Özet:

Contributions of universities, especially those entrepreneurial and innovative, to the economy matter in the growth and development of countries. In the study, it is aimed to analyse efficiencies of entrepreneurial and innovative universities in Turkey in both entrepreneurial and academic terms. To achieve this goal, constant return to scale (CRS) and variable return to scale (VRS) methods of Data Envelopment Analysis was used by creating two different models. In addition, the Super-Efficiency scores of efficient universities were determined. In the findings of the study, it was seen that 18 % of the universities were efficient in the constant return to scale analysis in which their efficiency in terms of Entrepreneurship and Innovation was evaluated, and 26% of them were efficient in the variable return to scale analysis. In the constant return to scale analysis, in which their efficiency was evaluated in terms of scientific study, it was determined that 24% of the universities were efficient, and 40% were efficient in variable return to scale analysis. In conclusion, it has been determined that entrepreneurial and innovative universities in Turkey should use their available resources more efficiently and increase output

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 859
Atıf : 3.456
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini