Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 23
Viranşehir Şehri’nin Kuruluşuna Etki Eden Faktörler
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Viranşehir Şehri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Orta Fırat Bölümü'nde yer almaktadır. Şehir yerleşme tarihi bakımından Türkiye'nin en eskilerindendir. Arkeolojik araştırmalar sonunda şehrin ilk kuruluş tarihinin Neolitik Dönem'e kadar dayandığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle şehir yaklaşık 10.000 yıllık bir tarihe sahiptir. Yapılan araştırmalar, Viranşehir Şehri’nin ilk kuruluş yerinin Akkese (Hanefiş) Mahallesi’nin güneyinde Sefertepe Neolitik Yerleşme alanı olduğunu ortaya koymuştur. Şehrin kuruluş yeri seçiminde fiziki faktörlerin büyük bir rol oynadığı görülmektedir. Bu faktörler su durumu, güvenlik, verimli tarım alanlarının varlığı, barınak ve alet yapımı için elverişli malzemenin varlığı, avcılık ve toplayıcılığa elverişli bitki ve hayvanların varlığı ve bunlar üzerinde dolaylı etkileri olan iklimdir.

Anahtar Kelimeler:

Factors Affecting The Establishment Of The City
2020
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Viranşehir City is located in the Middle Phraat Division of the Southeast Anadolu Region. The city is one of Turkey’s oldest in its settlement history. Archaeological research has finally found that the city’s first establishment history dates back to the Neolithic era. Therefore, the city has a history of about 10,000 years. Research has shown that the first establishment of Viranşehir City is Sefertepe Neolithic Settlement Area south of Akkese (Hanefiş) Neolithic Settlement Area. In the choice of the place of establishment of the city, physical factors play a major role. These factors include the water condition, safety, the presence of efficient agricultural areas, the presence of suitable materials for housing and tools, the presence of suitable plants and animals for hunting and gathering and the climate with indirect effects on them.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 8.883
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini