Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 6
Yemen’in Başarısız Devlete Dönüş Süreci
2021
Dergi:  
Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Otoritesini veya egemenliğini muhafaza etme gücüne sahip olamayan devletler başarısız devlet olarak ifade edilmektedir. Siyasi sistemi ve devlet mekanizması çökmüş olan şu anda dünyanın en kötü insani krizinin yaşandığı Yemen, en başarısız ya da kırılgan devlet olarak nitelendirilmektedir. Bu çalışmanın amacı, Yemen’in en başarısız devlet olma sürecini ifade etmektir. Bu süreçte Yemen’in sömürücü siyasi ve ekonomik kurumlarının etkisiyle refah ve iktidarın adil paylaşılmaması devletin meşruiyetinin sorgulanmasına neden olmuştur. Arap Baharı gösterileri sonrasında Salih’in devrilmesinden sonra patlak veren meşruiyet krizi, dış müdahalenin eklemlenmesiyle iç savaşa dönüşmüş ve devlet sisteminin tamamen yok olmasına yol açmıştır. Ülke siyasetine müdahil olan üçüncül aktörler Yemen’i bölgesel güç ve hakimiyet mücadelesinin yaşandığı bir saha haline getirmiştir. Böylesi bir durumun etkisiyle Yemen en kırılgan devlet olarak nitelendirilmeye başlanmıştır. Devlet aygıtının tamamen çökmesi durumundan dolayı büyük bir insani kriz ile karşı karşıya kalmıştır. Ayrıca Yemen’deki kaotik ortam gerek bölgesel gerekse uluslararası toplumu tehdit etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Yemen's Transformation Process To A Failed State
2021
Yazar:  
Özet:

States that cannot maintain their authority or sovereignty are described as failed states. Yemen, whose political system and state mechanism have collapsed, is currently experiencing a bad humanitarian crisis in the world, and is described as a failed or fragile state. The purpose of this purpose is to express Yemen's unsuccessful state turn. In this process, the unfair sharing of prosperity and power, under the influence of the political and economic institutions of Yemen, has led to the questioning of the legitimacy of the state. The legitimacy crisis that broke out after the overthrow of Saleh after the Arab Spring demonstrations turned into a civil war with the articulation of foreign intervention, and the state system was completely destroyed. Tertiary actors involved in Yemen politics have made Yemen a field where power and domination struggle is being experienced. With the effect of such a condition, Yemen started to be considered as the most fragile state. It has remained linked to a great humanitarian crisis, from the state of the state apparatus to actually collapse. In addition, the chaotic environment in Yemen threatens the international community.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 258
Atıf : 598
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini