Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 104
 İndirme 30
 Sesli Dinleme 1
Modern Meti̇n Cozumleme Yontemleri̇ni̇n Elesti̇rel Dusunme, Yaratici Dusunme ve Problem Cozme Beceri̇leri̇ne Etki̇si̇
2014
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, modern çözümleme yöntemleri ile şiir çözümlemenin, öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerine etkisini incelemeye yönelik deneysel bir çalışmadır. Araştırmanın amacı, öğrencilerin bahsedilen becerileri üzerinde modern çözümleme yöntemleri ile geleneksel şiir çözümleme yöntemi arasında bir farklılık olup olmadığını belirlemektir. Çalışmada, ön test ve son teste dayalı deneysel desen araştırması kullanılmıştır. Çalışma 2011-2012 öğretim yılında Ahi Evran Üniversitesinde gerçekleştirilmiş ve şiir çözümlemelerinin yapıldığı iki sınıfta yürütülmüştür. Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen Eleştirel Düşünme, Yaratıcı Düşünme ve Problem Çözme Becerisi Ölçekleri kullanılmıştır. Bu ölçekler deney ve kontrol gruplarına ön test olarak araştırma başlamadan ve son test olarak deneysel çalışmanın bitiminde uygulanmıştır. Bulgular, hem modern çözümleme yöntemlerinin hem de geleneksel yöntemin, öğrencilerin eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerileri üzerinde olumlu etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Deney ve kontrol gruplarının söz konusu becerileri karşılaştırıldığında eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerinde deney grubu lehine anlamlı bir farklılık bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Modern Analysis Methods In Poetry Students’ Critical Thinking, Creative Thinking and Problem Solving Skills
2014
Yazar:  
Özet:

This study is an experimental study for examining poetry analysis with modern methods of analysis in effect the students' critical thinking, creative thinking and problem solving skills. The purpose of study is to determine on the students' skills said modern between methods of analysis and traditional method of analysis whether there is a difference. In the study experimental design based on pre-test, post-test and a mixed method research has been used. The research was conducted at the University of Ahi Evran in 2011-2012 academic year and was conducted in two classes where was carried analysis of poetry. As data collecting instrument developed by the researcher Critical Thinking, Creative Thinking and Problem Solving Skill Scales was used. These scales were carried out to experimental and control groups as pre-test and post-test in beginning and end of experimental study. Findings reveal that both modern analysis methods and traditional method have a positive effect on students' critical thinking, creative thinking and problem solving skills. In comparing the Experimental and Control groups' skills mentioned a statistically significant difference has been observed to the skills of critical thinking and creative thinking in the experimental group

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.157
Atıf : 16.362
2023 Impact/Etki : 0.37
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi