Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 18
Dış Politikada Değişen Paradigma: Türkiye-mısır İlişkileri
2021
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin dış politikası incelendiğinde, dönemlere göre değişiklikler arz ettiği söylenebilir. NATO’nun bir üyesi olan Türkiye’nin, Özal Dönemi ile başlayan aktif dış politikasının, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarı ile birlikte yeni bir sürece girdiği görülmektedir. Bu dış politika yaklaşımının sadece Avrupa ve Soğuk Savaş sonrası Orta Asya da değil aynı zamanda Orta Doğu’da da izlerini görmek mümkündür. İki binli yıllardan itibaren Türkiye-Mısır ilişkilerinin gelişiminde Türkiye’nin bölgeye dönük politikalarının yanı sıra Mısır’daki gelişmelerin de önemli etkisi olmuştur. Aslında bu ilişkilerin Hüsnü Mübarek Dönemi’nde gelişmeye başladığı gözlenmiştir. İki ülke arasındaki ilişkiler, Devrim sonrasında yapılan seçim sonuçlarına göre İhvan-ı Müslimin/Müslüman Kardeşler Teşkilatına yakın Özgürlük ve Adalet Partisi’nin iktidara gelmesiyle de ivme kazanmıştır. Ancak Mısır’ın demokratik yoldan seçilmiş hükümetine yapılan askeri darbe ve Türkiye’nin buna sert tepkisi iki ülke ilişkilerini durma noktasına getirmiştir. Son günlerde Doğu Akdeniz’de meydana gelen sıcak gelişmeler ise yaklaşık sekiz yıl aradan sonra Türkiye-Mısır ilişkilerinin yeniden geliştirilmesini her iki ülke açısından tercihten ziyade zorunluluk olduğu kanaatini pekiştirmiştir. Bununla birlikte iki ülke ilişkilerinin gelişim seyrinde Türkiye ve Mısır taraflarının atacağı adımların yanı sıra her zaman olduğu gibi bölgesel ve küresel güçlerin de etkin olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Paradox In The Dental Police: Turkish-egyptian Relations
2021
Yazar:  
Özet:

When the foreign policy of Turkey is examined, it can be said that the period changes. The active foreign policy of Turkey, a member of NATO, which began with the Özal Period, appears to have entered a new process along with the power of the Justice and Development Party (AK). It is possible to see the traces of this approach to foreign policy not only in Europe and in Central Asia after the Cold War, but also in the Middle East. Since two thousand years, the development of the Turkish-Egyptian relations has had a significant impact on Turkey’s regional policies as well as the developments in Egypt. Indeed, these relationships began to develop in the Hüsnü Mubarak Period. Relations between the two countries, according to the results of the elections after the Revolution, have also gained impulse with the arrival of the Party of Freedom and Justice near the Islamic/Muslim Brotherhood Organization. But the military coup against the democratically elected government of Egypt and the strong reaction of Turkey to it have brought the two countries to a stop. The recent warming developments in the Eastern Mediterranean have confirmed that after about eight years of interruption, the rebuilding of the Turkish-Egyptian relations is more than a priority for both countries. However, in the course of the development of the relations between the two countries, the steps taken by the Turkish and Egyptian sides should be taken into account as well as the regional and global forces as always are effective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 146
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini