Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 45
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
Probleme Dayalı Öğrenme Yaklaşımının Ortaokul Öğrencilerinin Bilimsel Süreç Becerilerine ve Fen Öğrenmeye Yönelik Motivasyonlarına Etkisinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Araştırma ve Deneyim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ortaokul yedinci sınıf öğrencilerinin probleme dayalı öğrenme etkinlikleri yoluyla bilimsel süreç becerilerinin ve fen öğrenmeye yönelik motivasyonlarının olumlu yönde artırılması hedeflenmiştir. Çalışma, İstanbul’da bulunan bir ortaokuldaki yedinci sınıfa devam eden 46 öğrencinin katılımıyla ön test-son test kontrol gruplu yarı deneysel desen ile gerçekleştirilmiştir. Veriler, deney ve kontrol gruplarına ön ve son test olarak Bilimsel Süreç Becerileri Testi (BSBT) ve Fen Öğrenmeye Yönelik Motivasyon Ölçeği (FÖYMÖ) uygulanarak toplanmıştır. Ön ve son test puanlarını karşılaştırmak amacıyla parametrik testler kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, probleme dayalı öğretime devam eden deney grubunun hem BSBT hem de FÖYMÖ puanlarında anlamlı bir artış tespit edilmiştir. Bununla beraber deney ve kontrol grubu arasında hem BSBT hem de FÖYMÖ puanlarında anlamlı bir değişiklik gözlenmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Problem-resistant Learning Approach On High School Students' Scientific Process Experiences and Fen Learning Oriented Motivations
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to positively enhance the skills of the scientific process and the motivation to learn science through problem-based learning activities for high school students. The study was carried out with the participation of 46 students in the seventh class at a high school located in Istanbul with a semi-experimental pattern of the pre-test-final test control group. The data, the experiment and control groups were collected by applying the Science Process Skills Test (BSBT) and the Science Learning Motivation Scale (FOMM) as a pre- and final test. Parametric tests have been used to compare the previous and final test points. As a result of the analysis, a significant increase in both BSBT and FÖYMÖ scores of the problem-based teaching continuing experimental group was found. However, no significant change has been observed in both BSBT and FÖYMÖ points between the experiment and control group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Araştırma ve Deneyim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 75
Atıf : 202
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini