Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 13
Beden Egitimi ve Spor Bölümlerinde Okuyan Erkek Hentbol I. Liginde Oynayan Hücum ve Savunma Oyuncularının Seçilmiş Fiziksel ve Fizyolojik Profilleri / Physical and Physiological Profile Of First Division Of Offensiveand Defensive Male Physical Educatıon H
2001
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı İnönü Üniversitesinin erkek hentbol takımındaki savunma ve hücum oyuncularının fiziksel ve fizyolojik özelliklerinin tesbiti ve mukayese edilmesidir. Bu araştırınamnda sporcuların, yaş, boy, kilo, istirahat kalp atım sayısı, sİtoJik kan basıncı, diastolik kan basıncı, vücut yağ yüzdesi, pençe kuvveti (Sağ el, sol el), dikey slçrama(Anaerobik güç), esneklik değerleri ölçülmüştür. Sporcuların boyları çelik metreyle, kiloları hassas kantanyla, istirahat kalp atım sayısı stetheskopIe, ken basıncı stetheskope tansiyon aleti, vücut yağ yüzdesi skinfold calibar aleti, anaerobik güç dkey sıçrama testi ile esneklik (sit and reach sehpası) ve pençe kuvveti ise el dinamometresi ile (hand grip) ölçülmüştür. İnönü Üniversitesi erkek hentbol takımındaki hücum ve savunma oyuncularının fizyolojik değerleri vücut yağ yüzdesi arasındaki istatistiki açıdan bir fark bulunmuştur. Diğer ölçümlerde istatistiki açıdan anlamlı bir fark yoktur.   ABSTRACT The purpose of this study was to compare physical and physialogical profile of offensive and defensive male handball players selected from different physical educatian students. Aga, height, weight, resting heart rate , sistolic blood pressure, diastolic blood pressure grip strenght (right and left hand),vertical jump and flexibility were measured in this study. Height of players were measured inm terms of meter, weight of players were measured in terın of kilogram, resting hearth rate of players were measured by stetescope, percent bady fat of players were measured by skinfold caIliper, anaerobic power of players were mesaured by vertical jump test,flexibility of players were measured by sit and reach test, grip strength of players were measured by hand grip dynomometer. Results showed that significant difference between defensive and offensive handboll players percent bady fat ratio.there were no statistical relation among other parameters.

Anahtar Kelimeler:

0
2001
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 489
Atıf : 837
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences